24 / 04 / 2024

0.64 faiz oranlı konut kredisi hesaplama 2020!

0.64 faiz oranlı konut kredisi hesaplama 2020!

Düşük faizle konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar konut kredisi hesaplamayı araştırıyor. Peki konut kredisi hesaplama işlemi nasıl yapılır? İşte detaylar...



Konut kredisi hesaplama işlemi Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'ın kredi faiz oranlarını düşürmesi ile beraber vatandaşlar tarafından merak edilmeye başlandı. 

Habertürk'te yer alan habere göre; Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Bankası 0.64 ve 0.74 faiz oranlarıyla vatandaşlara konut sahibi olma imkanı sunuyor. Konut kredisi yapılandırmasının çıkıp çıkmayacağı da bu süreçte merak ediliyor. Peki konut kredisi hesaplama işlemi nasıl yapılır? 

Düşük faizle konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar konut kredisi hesaplamayı araştırıyor.

Kamu bankaları 4 yeni kredi paketini hayata geçirdi. Paket içerisinde şüphesiz en çok dikkat çeken, 12 ay erteleme imkanı da sağlanan konut kredisi faiz oranlarıydı. Yeni konut kredisi faiz oranları 2 Haziran'dan itibaren geçerli tutuldu. Eski konut kredilerinin yapılandırılması ile ilgili ise henüz bir açıklama olmadı. 

KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI (ZİRAAT BANKASI, VAKIFBANK, HALKBANK)

Kamu bankaları sıfır konutlar için 15 yıla kadar aylık yüzde 0.64 faizli kredi imkanı sunuluyor. İkinci el konutlar için ise 15 yıl vade ve aylık yüzde 0.74 faizli kredi fırsatı sunuluyor. Konut kredisi başvuruları 2 Haziran’dan itibaren banka şubelerinden yapılmaya başlandı. 

KONUT KREDİSİ İÇİN 750 BİN LİRALIK ÜST LİMİT

Vakıfbank, Halkbank ve Ziraat Bankası'ndan yapılan ortak açıklamaya göre konutta kredi miktarı sınırlandırıldı ve üç büyük şehirde (İstanbul,  Ankara  ve İzmir) krediye konu olacak konutlar için 750 bin TL, diğer şehirler için ise en fazla 500 bin TL’ye kadar kredi imkanı sunulacak. Kredi kullanımında yüzde 10’dan başlayan, düşük özkaynak/peşinat oranı uygulanacak.

KONUT KREDİSİ HESAPLAMA (SIFIR EV)

0.64 faiz oranlı konut kredisi hesaplama 2020!

KONUT KREDİSİ HESAPLAMA (İKİNCİ EL EV)

0.64 faiz oranlı konut kredisi hesaplama 2020!

Konut kredisi faiz oranları Temmuz 2020'ye nasıl başladı?


Geri Dön