23 / 04 / 2024

10 bin TL kış yardımı yapılacak! Başvurun, desteği hemen alın!

10 bin TL kış yardımı yapılacak! Başvurun, desteği hemen alın!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından 10 bin TL kış yardımı ödemesi yapılacak. Çalışan ve emekliler dışında, dul ve yetim maaşı almayı hak eden kişiler de bu yardımdan faydalanabilecek.



Kış yardımına başvuru yapıp parayı almanın bu kadar kolay olması herkesi şaşırtıyor. Bir başvuru ile derhal 10 bin lirayı hesabınıza yatırılıyor. Bu yardım sayesinde kış şartlarında bütçenizi rahatlatabilir, yükünüzü hafifletebilirsiniz. Başvuru süreci kolay olduğundan dolayı bütün emeklilerin bu yardım için başvuruda bulunması bekleniyor.

Öte yandan PTT de , yardıma muhtaç ailelere 1.798 lira nakit ödeme yapıyor.

PTT, İhtiyaç sahibi olan herkese maddi destek vereceğini açıkladı. Yaşlılara ve bakıma muhtaç kişilere bu yardım parası verilecek.

İhtiyaç sahiplerinin yükünü hafifletmek için yapılan maddi desteklerin sayısı giderek artıyor. Birçok kişinin bilmediği yardımlarla ilgili yetkililer sürekli duyuru yapıyor.

659 TL’den 827 TL’ye kadar olan destek ödemesi, başvuran herkese verilecek.

Evde bakım maaşı da PTT üzerinden yapılan ödemelerden biri. Evde bakıma muhtaç, engelli ve yaşlı kişiler olanlara 1.657 lira ödeme yapılıyor. Son zammın ardından bu ödemenin tutarı 1798 TL oldu.

Engelli maaşının tutarı ise engel oranına göre belirleniyor. %40 ile %69 oranında engeli bulunan kişilere 662 TL, 70 yaş ve üzeri olan kişilere 992 TL destek veriliyor. Yaşlı aylıkları ise son zammın ardından 828 liraya yükseldi.

Mutfakta işlerinizi kolaylaştıracak küçük ev aletleri A101’de indirimde! İşte 1 Aralık 2022 fiyat listesi…

Türk-İş açıkladı! Yoksulluk sınırı 25 bin lirayı bile aştı

BİM yönetiminden zincir market eleştirilerine yanıt!

 


Geri Dön