25 / 04 / 2024

İnce eleyip sık dokuyanlar için 12 taksitle alınabilecek en iyi telefonlar ve fiyatları!

İnce eleyip sık dokuyanlar için 12 taksitle alınabilecek en iyi telefonlar ve fiyatları!

Cep telefon pazarında talebin ertelenmesi üzerine 12 taksit imkanı getirildi.Bu imkanla birlikte piyasada stokçuluk tartışması da başladı. Peki 12 taksitle alınabilecek en iyi alternatifler neler? İşte yanıtı...



İnce eleyip sık dokuyanlar için 12 taksitle alınabilecek en iyi telefonlar ve fiyatları!

8BİN LİRADAN BAŞLIYOR

5 bin TL ve üzerindeki telefonlarda 6 olan taksit sayısı Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) yönetmeliğine göre, 12 bin TL’nin altındaki sıfır telefonlar 12 taksitle satılmaya başlandı. Yeni yıl itibariyle zamlanan cep telefonlarında, orta segmente bir telefon fiyatı 8 bin liradan başlıyor.

STOKÇULUK TARTIŞMASI BAŞLADI

Talepleri karşılayacak kadar üretim yapılamadığı için otomotiv piyasasında olduğu gibi cep telefon pazarında da bazı bayilerin ve zincirlerin stokçuluk yaptığına dair tartışmalar hız kazandı. Daha çok üst ve orta segment modelleri aynı günde ve gerçek fiyatına satın almak zorlaşırken dar gelirli vatandaşlar, böyle bir süreçte daha fazla ince eleyip sık dokumaya başladı ve taliplerini erteledi. Posta Gazetesi'nden Murat Gülderen'in haberinde piyasada 12 taksitle alınabilecek orta segmentteki güçlü ve uygun fiyatlı telefonlar yer alıyor.

GENEL ÖZELLİKLERİ NELER?

Yeni nesil orta segment telefonlarda dahili bellek 128 ile 256 GB seçenekleriyle değişiyor. RAM’ler ise 4 ile 8 GB arasında değişen alternatifler ile sunuluyor. Arkada da 3’lü ya da 4’lü kamera tercih ediliyor. Hemen hepsi yapay zeka ile görüntü iyileştirmeleri ve yavaş çekim özelliklerine sahip. Ortalama batarya gücü 5000 mAh olurken yüz tanıma ise standart bir özellik olarak sunuluyor. Büyük kısmı 5G ile uyumlu olarak geliştirilmiş. Güçlü yenileme hızları ve ekran tepki süreleri sayesinde aksiyon türündeki oyunları bile kolaylıkla kaldırabilen bu cihazlar, suya ve toza karşı da dayanıklı özellikleriyle öne çıkıyor.

 


Geri Dön