25 / 04 / 2024

2007 yılında Karayolları arazisine 'Zorlu Center'!

2007 yılında Karayolları arazisine 'Zorlu Center'!

2007 yılında Karayolları'nın Zincirlikuyu'daki 96 bin 500 metrekarelik arsasını 800 milyon dolara satın alan Zorlu Holding, arsaya inşa edilecek projenin 'Zorlu Center İstanbul' olarak açıklamış.



2007 yılında Karayolları arazisine Zorlu Center !


Karayolları arazisine 'Zorlu Center'


İstanbul Zincirlikuyu'daki Karayolları arazisini 800 milyon dolara satın alan Zorlu Holding, arsaya inşa edilecek projenin ismini 'Zorlu Center İstanbul' olarak açıkladı. Proje için uluslararası mimarlık yarışması açıldı.


Yarışma açıldı


İstanbul Zincirlikuyu'daki Karayolları arazisini 800 milyon dolara satın alan Zorlu Holding, arsa üstüne yapımı planlanan projeye 'Zorlu Center İstanbul' adını verdi. Proje konut, otel, alışveriş ve kongre merkezinden oluşacak. Zorlu Holding, 96 bin 500 metrekarelik arsa üzerine yapılacak inşaatlar için ulusal ve uluslararası mimarlık bürolarının katılacağı proje yarışması açtı.


Simge olacak


Zorlu Holding Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, projenin ''2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul'a yakışan bir eser olacağını kaydetti. Dış görünüşü ve fonksiyonlarıyla İstanbul ve Türkiye'ye yeni bir 'simge' kazandırmayı hedeflediklerini belirten Zorlu, ''İstanbul'un çok ihtiyaç duyduğu kongre merkezi, otel, kültür-sanat kompleksini bir arada barındıracak bir eser tasarlıyoruz'' dedi.


Yarışmada kurallar sıkı


Dünya Mimarlar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Ağa Han Mimarlık Ödülleri Jüri Başkanı Süha Özkan'ın koordinasyonundaki yarışmaya katılacak ulusal mimarların ancak uluslararası konsorsiyumlarla teklif verebileceği açıklandı. Ayrıca mimarlık bürolarının da en az 100 bin metrekarelik uygulama yapmış olması, ödüller almış olması gibi özelliklere sahip olması gerekiyor. Başvurular 2 Temmuz'a kadar yapılabilecek.


Posta 16 Haziran 2007



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön