24 / 04 / 2024

2020 konut satışında rekor beklentisi!

2020 konut satışında rekor beklentisi!

Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Gökhan Taş, TCMB'nin yaptığı faiz indirimlerinde, her 0,50 baz puanlık konut kredi faizi indiriminin yaklaşık 200 bin konut satışını tetiklediğini açıkladı...



Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Gökhan Taş, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz indirimlerinin konut kredilerine ve konut satışlarına olan etkisi hakkında açıklamalarda bulundu. Taş, yaptığı yazılı açıklamada faiz indirimlerinin konut satışlarını tetiklediğini belirtti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Gökhan Taş, Merkez Bankası’nın bu yıl Ocak ayında 75 baz puan, Şubat'ta ise 50 puan daha indirime giderek politika faizini yüzde 10,75’e çektiğini anımsattı ve "Bu sene ortalama konut kredi faiz oranı şu an için yüzde 0,98, bunun daha da düşeceğini düşünüyoruz. Dolayısıyla bu yıl geçen yıla kıyasla yaklaşık 200 bin daha fazla banka kredili konut satışı gerçekleşeceğini öngörüyoruz" şeklinde konuştu.

Merkez Bankası'nın Ocak ayında olduğu gibi Şubat'ta da faiz indirimine gitmesinin 2020'de gayrimenkul sektörüne büyük katkı sağlayacağına dikkat çeken Taş, faizlerde yaşanan her 0,50 baz puanlık konut kredi faizi indiriminin yaklaşık 200 bin konut satışını tetiklediğini ifade etti. 

Faizlerdeki düşüş konut sektörünü canlandırdı!

Altan Elmas: Konut sektörü toparlanıyor!

Nazmi Durbakayım: 2020 gayrimenkulün yılı olacak!

 


Geri Dön