24 / 04 / 2024

ABD’den petrol fiyatlarını etkileyecek hamle

ABD’den petrol fiyatlarını etkileyecek hamle

ABD Enerji Enformasyon İdaresi'nin yayınladığı Ekim 2022 Kısa Dönem Enerji Görünümü Raporu'nda, bu sene için Brent türü ham petrolün ortalama varil fiyatının 102,09 dolar olacağı tahmin edildi. Bu sayı eylül ayı raporunda ise 104,21 dolardı.



OPEC+ KARARINI DENGELEME HAMLESİ

Amerika Enerji Enformasyon İdaresinin (EIA) haftalık verilerinden derlenen bilgilere göre, Amerika Enerji Bakanlığı tarafınca stoklanan rezervler, eylül ayının son haftasında 416 milyon 389 bin varil seviyesinde kaldı. Bu miktar, son olarak 1984 yılının temmuz ayında ortalama 417 milyon 32 bin varil olarak gerçekleşmişti. Böylece, ABD'nin stratejik petrol rezervleri son 38 yılın en düşük seviyesine gerilemiş oldu.

OPEC+ kararı sonrası piyasalarda yaşanmış olan arz daralmasının daha da kötüleşeceği beklentisiyle petrol fiyatlarının varil başına 100 dolar seviyesinin üstünde seyredeceği beklentilerine rağmen, fiyatlarda yaşanan yükseliş Amerika'nin hamlesi sonrası kısıtlı kaldı.

ABD Başkanı Joe Biden'a enerji kriziyle mücadele için ülkenin stratejik petrol rezervlerini tüketmeye son vermesi ve enerji üretimini desteklemesi çağrısı yaparken, bu adımların pompadaki fiyatların düşürülmesi üzerinde de minimal bir de etkiye sahip olduğu ve kritik bir küresel belirsizlik zamanında ülkenin enerji güvenliğini tehlikeye attığı eleştirileri getirildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön