23 / 04 / 2024

Adana Adliye Sarayı inşaatı 2016'da bitecek!

Adana Adliye Sarayı inşaatı 2016'da bitecek!

Türkiye'nin en büyük üçüncü adliye sarayının inşaatı hızlı bir şekilde yükseliyor. Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, binanın 2016 yılının sonunda teslim edilmesinin öngörüldüğünü söyledi.



Adalet Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından yaptırılan ve tamamlandığında Türkiye'nin en büyük üçüncü adliye binası olacak olan  Adana  Adliye Sarayı'nın inşaatı hızla yükseliyor. Temeli 2014 yılı Mayıs ayında atılan inşaatı sık sık denetleyen Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, fiziki yapısıyla, peyzaj düzenlemeleriyle hem vatandaşın, hem de personelin çok rahat kullanabileceği binanın 2016 yılı sonu tesliminin öngörüldüğünü belirtti. 



HIZLA YÜKSELİYOR 


Yüreğir İlçesi, Köprülü Mahallesi'nde geçtiğimiz yıl Mayıs ayında temeli atılan Adana Adliye Sarayı'nm inşaatı hızla yükseliyor. Çalışmalarla ilgili bilgi veren Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, "Burası hizmete girdiğinde ülkemizin en büyük ve modern binaları arasındaki yerini alacak. DSİ sulama kanallarından alınacak su, binanın soğutmasında kullanılacak. Bu soğutma projesi sistemi Adana'da ilk kez kullanılacak ve çok ekonomik olacak" diye konuştu. 



205 BİN METREKARE KAPALI ALAN 



Adliye inşaatında 200'den fazla işçinin çalıştığına dikkat çeken Başsavcı Ali Yeldan şöyle konuştu: 16 bloktan oluşan bina 6 katlı olacak. 2 bin araçlık otoparkı bulunacak. 205 bin metrekare kapalı alanı bulunan binada 209 cumhuriyet savcısı odası, 310 hakim odası, 180 mahkeme, 119 adet çeşitli müdürlük ve idari hizmet amaçlı oda, 325 arşiv ve emanet deposu, 6 yemekhane ve kafeterya ile bebek bakım odası, kuaför, kütüphane, 400 kişilik konferans salonu bulunacak. 



2 BİN ARAÇLIK OTOPARK 


Başsavcı Ali Yeldan, 58 bin metrekare alana inşa edilen binanın 30 bin metrekareye oturtulduğunu, mevcut alanın 28 bin metrekaresinin ise yol, çevre düzenlemeleri ve peyzaj çalışmaları için değerlendirildiğini belirterek, bina içerisinde vatandaşların işlerini kolaylaştıracak PTT, banka ve tabiplik gibi sosyal ve fiziksel ihtiyaçları karşılayacak birçok donatının yer alacağını söyledi. Başsavcı Yeldan, inşaatı devam eden Adana Bölge Adliye Mahkemesi (İstinaf) binasının da 2015 Temmuz ayında bitirilmesinin öngörüldüğünü ifade etti. 


Sabah Güney - Nazan Erdem


Geri Dön