23 / 04 / 2024

Ahmet Davutoğlu'ndan hükümete buğday fiyatı çağrısı! Hayati konu diyerek alınacak rakamı açıkladı

Ahmet Davutoğlu'ndan hükümete buğday fiyatı çağrısı! Hayati konu diyerek alınacak rakamı açıkladı

Türkiye'de Toprak Mahsülleri Ofisi'nin buğday fiyatlarını henüz açıklamaması Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nu hükümete çağrı yapmasına neden oldu. Davutoğlu, "Hayati bir konu" diyerek alınacak rakamı kamuoyuyla paylaştı.



"ÜLKEDE BÜYÜK GIDA ENFLASYONU VAR"

Davutoğlu sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:

Hayati bir konu için bugün huzurunuzdayım. Buğday fiyatları halen açıklanmadı. Ülkede büyük bir gıda enflasyonu var. En temel gıdamız ekmek, en temel gıdanın tedarikçisi çiftçimiz buğday fiyatları dolaysıyla ciddi bir stres altında. Geçen sene buğday fiyatı, 5 çeşit buğdayın ortalaması 2 lira 30 kuruş, ekmeklik buğday 2 lira 25 kuruştu.

8 Mart’ta Konya’da daha sezon açılmasından çok önce yaptığımız toplantılarda hükümeti uyarmıştık. Ve demiştik ki; şimdiden çiftçilerimizi tatmin eden bir buğday alım fiyatı açıklayın ve bir gıda sıkıntısı yaşamayalım. O zaman hesaplarımıza göre buğdayın maliyeti 4 lira 51 kuruş civarındaydı. Sadece maliyeti. Ve çağrıda bulunduk, tez zamanda bu maliyetleri aşağı çekecek şekilde mazot, yem, gübre sübvansiyonunu arttırın özellikle mazotta çiftçiyi destekleyin diye. Hatta Kur Korumalı mazot teklifinde bulunmuştuk. O günden bugüne Kur Korumalı Mevduat adı altında 150 milyar Türk lirası bazı faizcilere aktarılırken çiftçimiz sahipsiz kaldı.

 

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön