04 / 05 / 2024

Akaryakıt fiyatlarında endişe başladı! Brent petrol yükseldi mi? Akaryakıt fiyatları artacak mı?

Akaryakıt fiyatlarında endişe başladı! Brent petrol yükseldi mi? Akaryakıt fiyatları artacak mı?

Brent petrol yükseldi mi? Akaryakıt fiyatlarında artış yaşanacak mı? İşte vatandaşların sorduğu soruların ayrıntılı yanıtları!



AKARYAKIT FİYATLARI ARTACAK MI?

Norveç’teki petrol ve gaz işçilerinin yaptığı grev brent petrol fiyatını yükseltti. Rusya’dan sonra Avrupa’nın yeni petrol tedarikçisi olma arzusu içinde olan ülkede üretimin durması piyasayı zora soktu. Norveç’teki grevin devam edip etmeyeceği araştırılırken petrolün daha fazla yükselerek akaryakıt fiyatlarını tetiklemesinden korku duyuluyor.

Norveçli petrol ve gaz işçileri ücret artışı talebiyle grev haklarını kullandılar. Amerika Birleşik Devletlerinin (ABD) Bağımsızlık Günü nedeni ile kapalı olan piyasa, açılışında grevi olumlu fiyatlamadı.

Norveç enerji şirketi Equinor grev sebebiyle bugün petrol ve gaz üretiminin günlük 89.000 varil petrol azalarak 27.500 varil gaz üretimi yapılacağını açıkladı. Arzın azalacağı sinyalini alan piyasada Brent petrol fiyatları yükseldi. Brent petrol 114,32 dolara kadar yükseldikten sonra hafifçe geri çekilerek saat 07:55 itibarıyla 113,60 dolar noktasına kadar geldi. Greve başkanlık eden sendika, petrol üretiminin yarından itibaren günde 130.000 varil azalacağını duyurdu. Norveç üretiminin yaklaşık olarak yüzde 6.5'ine tekabül eden bu miktarın, arz konusunda oldukça hassas olan piyasayı daha fazla etkileyebileceğinden endişe ediliyor. Küresel enflasyona karşı alınan tedbirlerin durgunluğa neden olacağı düşüncesi her geçen gün daha fazla karşılık bulurken diğer yandan da faiz artırımı dalgası gittikçe yayılmaya başladı. Faiz artırımı ve sıkılaştırma politikalarının dünyanın daha geniş bir kesimine yayılması petrol fiyatlarının daha fazla yükselmesine engel olmaktadır.

TÜRKİYE'DEKİ AKARYAKIT FİYATLARI NE KADAR OLDU?

İSTANBUL

Motorin: 26,64 TL

Benzin: 25,18 TL

LPG: 10,67 TL

ANKARA

Motorin: 26,74 TL

Benzin: 25,31 TL

LPG: 10,57 TL

İZMİR

Motorin: 26,77 TL

Benzin: 25,30 TL

LPG: 10,31 TL’den satılmaktadır.

Bitcoin yükselecek mi? Bitcoin ne zaman yükselecek?

Dolar 17 liranın üzerine çıkmaya çalıştı!

Elektrikli araçlarda ÖTV düşürüldü mü? Elektrikli araçların fiyatı mı düşürüldü?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön