25 / 04 / 2024

Aksaray'a son 16 senede 11 katrilyon lira yatırım yapıldı!

Aksaray'a son 16 senede 11 katrilyon lira yatırım yapıldı!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisince Aksaray valilik önünde düzenlenen mitingde önemli açıklamalarda bulundu. 



Aksaray'a son 16 senede, eğitimden sağlığa, tarımdan enerjiye, orman ve su işlerinden toplu konuta, "toplam 11 katrilyon lira" yatırım yapıldığını bildiren Erdoğan, bu çalışmalar kapsamında, bin 798 yeni dersliğin yapıldığını, ihtiyaç sahibi öğrencilere "36 trilyon" eğitim desteği verdiklerini de söyledi. 

Erdoğan, Aksaray'a üniversitenin, AK Parti döneminde getirildiğini, 8 bin 121 kişi kapasiteli yükseköğrenim yurdunun açıldığını, 400 yataklı Aksaray Devlet Hastanesi'nin de aralarında olduğu 7'si hastaneden oluşan 23 sağlık tesisi kazandırdıklarını da dile getirdi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre devlet hastanesinin, 200 yataklı ek bina yapılarak büyütüldüğünü söyleyen Erdoğan, Aksaray'da 4 bin 840 konut uygulamasını hayata geçirdiklerini aktardı. Ayrıca  TOKİ  tarafından Aksaray Sanayi Sitesi'nde, küçük sanayi sitesi esnafı için bin 620 adet dükkan yapılacağını bildiren Erdoğan, ulaşımda ise 17 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunun, 191 kilometre daha eklenerek 208 kilometreye ulaştırıldığını ifade etti.

Erdoğan, Aksaray Çevre Yolu'nun da proje çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Hızlı tren, 'Aksaray'ın da hakkıdır' dedik. Aksaray-Ulukışla hızlı tren bağlantı yolu, yatırım programına alındı. İnşallah yakında ihalesini yapıyoruz. Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray, Niğde hızlı tren projemizle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Yaklaşık 7 milyar yani 7 katrilyon liralık maliyeti olan projeyi de 2023 yılında tamamlamayı hedefliyoruz." dedi. 


Geri Dön