26 / 04 / 2024

Altın fiyatlarında Fed depremi!

Altın fiyatlarında Fed depremi!

Altın fiyatları Ukrayna'yla ilgili endişelerin neden olduğu güvenli liman talebinden sonra hafta içinde artış kaydetse de Fed'in dün Mart'tan itibaren faiz artırımlarının başlayacağı sinyali vermesiyle beraber sert değer kaybetti.



SPOT PİYASADA ALTIN FİYATLARI

Altının spot piyasadaki ons fiyatı dünkü seansta 22 Kasım tarihinden bu yana görülen en kötü performansını gösterdi ve yüzde 1,6 gerileme ile kapandı. Dün 1.850 seviyelerine yakın seyreden ons altın fiyatı, Fed kararı ile beraber 1.810 seviyelerine düştü. 

Altın spot piyasada ons başına 1.812 dolar seviyelerinden işlem yapılırken, altın vadeli işlemlerinin de 1.813 dolardan işlem gördüğü belirtildi. 

Altın fiyatlarında Fed depremi!

KAPALIÇARŞI’DA ALTIN FİYATLARI

Kapalıçarşı’da altın fiyatları spot piyasadaki altın fiyatlarının yanında dolar/TL’deki hareketi de izliyor. Fed Başkanı’nın açıklamasından sonra hafif artan dolar/TL kuru, iç piyasada altın fiyatlarına da etki etti. 

Kapalıçarşı’da gram altın 794 Türk Lirası'ndan işlem görürken çeyrek altın 1.288 Türk Lirası alış ve 1.315 Türk Lirası satış fiyatıyla işlem gördü. Cumhuriyet altınında ise 5 bin 150 Türk Lirası alış ve 5 bin 238 Türk Lirası satış fiyatıyla işlem yapıldı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön