26 / 04 / 2024

Altın yatırımcıları dikkat! Altın fiyatları yükselecek mi, düşecek mi?

Altın yatırımcıları dikkat! Altın fiyatları yükselecek mi, düşecek mi?

 Altın fiyatları koronavirüs salgını sonrası riskten kaçış eğilimi ile beraber 2020 yılında yükseliş trendini güçlendirdi. Özellikle pandemi kriziyle ekonomilerin kapanacağı beklentisi ve ülkelerdeki borçluluklar altın talebini artırdı.



Altın fiyatları için yukarı yönlü hareketi sınırlayan en büyük etmen olumlu aşı gelişmeleri olarak öne çıkarken, milyonlarca kişi olumlu olumsuz koronavirüs salgının altın fiyatlarını nasıl etkileyeceğini merak ediyor. Altın fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? Altın fiyatları ne olacak?  İşte detaylar...

Altın fiyatları yıl sonu yaklaştıkça hem ons hem de gram yönünde hareketliliğini artırdı. Kasım ayını 1776 dolar seviyesinde kapatan ons altın 1875 doların üzerine çıkarken, aynı dönemde gram altın ise 447 lira seviyesinden 460 liranın üzerinde işlem gördü. Haftanın son işlem gününde ise ons altın fiyatları yataya yakın seyir izlerken, gram altın ise dolar/TL'deki düşüşün etkisiyle geriledi.

Altın yatırımcıları dikkat! Altın fiyatları yükselecek mi, düşecek mi?

GRAM ALTIN FİYATLARI DOLAR/TL'DEKİ DÜŞÜŞLE GEVŞEDİ

Olumlu koronavirüs aşısı haberlerinin etkisiyle ons altın fiyatları 1764 dolar ile 4 ayın en düşük seviyesini görürken, gram altın ise hem ons tarafından esen ters rüzgarın etkisi hem de dolar/TL'deki sert düşüşün etkisiyle 440 liraya kadar çekildi. Altın fiyatlarında Kasım ayında yaşanan bu gevşemenin ardından dünyada koronavirüs tedbirlerinin yeniden hayata geçirilmesi ekonomik toparlanmaları yavaşlattı. Bu durum piyasalarda teşvik beklentilerini artırarak altın fiyatlarında yönün tekrar yukarı dönmesine neden oldu. Ons altın fiyatları haftayı 1881 dolar seviyesinden kapatırken, gram altın fiyatları ise 461 bandında kaldı. Gram altın fiyatları için güçsüz seyrin en büyük nedeni dolar/TL'deki düşüş hareketi oldu. Dolar/TL haftayı 7.62 liradan kapattı.

Altın yatırımcıları dikkat! Altın fiyatları yükselecek mi, düşecek mi?

Altın tarihi zirvesinde! Nereye kadar yükselir?

Altın ve dolar nereye gidecek?

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön