26 / 04 / 2024

Altın yatırımcıları dikkat! Dünyaca ünlü 2 bankadan kritik altın yorumu geldi, bu son fırsat!

Altın yatırımcıları dikkat! Dünyaca ünlü 2 bankadan kritik altın yorumu geldi, bu son fırsat!

Ons altında meydana gelen değer kaybına rağmen doların yukarı yönlü hareketi gram altına güç vermeye devam ediyor! Wall Street ve Commerzbank'ın ünlü analistlerinden altın fiyatlarına ilişkin son dakika açıklamaları geldi. Peki, gelecek hafta altın fiyatları ne olacak? İşte detaylar...



WALL STREET'TEN KRİTİK ANKET!

Bu hafta 15 Wall Street analisti Kitco News’in altın anketine katıldı. Katılımcılar arasında yüzde 40’ı yakın vadede altın konusunda iyimser bir yaklaşım sergiledi. Yüzde 33’ü altın karşısında düşüş eğiliminde. Yüzde 27 ise, gelecek hafta değerli metalde tarafsız kaldı. Çevrimiçi Main Street anketlerinde 484 oy kullanıldı. Bunların yüzde 42’si altının önümüzdeki hafta yükseleceğini düşünüyor. Yüzde 38’i daha düşük olacağını düşünüyor. Yüzde 20 ise yakın vadede tarafsız olduklarını belirtti. Bireysel yatırımcılar arasındaki duyarlılık düşük kalmayı sürdürüyor. Bununla beraber, katılım oranı da düşük. Bu da bu değişken ortamda değerli metalin çok az ilgi gördüğünün bir göstergesi olarak yorumlanıyor.Altın fiyatları nereye gidiyor? Altın’da son durum ne?

COMMERZBANK'TAN DİKKAT ÇEKEN TAHMİN!

Commerzbank ekonomistlerine göre altın fiyatında yaşanan düşüş aşırı. Dolayısıyla değerli metalin toparlanmasının mümkün olduğunu düşünüyorlar. “Altın fiyatını etkileyen ana faktör, yaklaşık 20 yılın en yüksek seviyesine yükselen güçlü ABD doları” ifadelerini kullanan Commerzbank ekonomistleri, “EFT yatırımcıları altına sırtını dönüyor. Bloomberg tarafından takip edilen altın EFT’leri, yalnızca son iki haftada yaklaşık 60 ton çıkış kaydetti. Ancak mevcut fiyat zayıflığını abartılı buluyoruz. sürekli yüksek enflasyon ve resesyon riski altının lehine. Bu da fiyatın toparlanacağını gösteriyor” analizinde bulundu. Commerzbank ekonomistlerine göre; altın fiyatları toparlanmadan önce altına yatırım yapmak için bu son hafta.

Altını olanlara kötü haber geldi! 1 gram bile altını olan hemen baksın! İşte son dakika altın fiyatları 10 Temmuz 2022!

Küresel konut piyasası normale dönüyor, peki Türkiye’de durum ne?

Hazır giyim ve ayakkabıda büyük zam kapıda! Sektör temsilcileri öyle oranlar verdi ki...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön