18 / 04 / 2024

Altın yatırımcıları dikkat! Dünyaca ünlü 2 bankadan kritik altın yorumu geldi, bu son fırsat!

Altın yatırımcıları dikkat! Dünyaca ünlü 2 bankadan kritik altın yorumu geldi, bu son fırsat!

Ons altında meydana gelen değer kaybına rağmen doların yukarı yönlü hareketi gram altına güç vermeye devam ediyor! Wall Street ve Commerzbank'ın ünlü analistlerinden altın fiyatlarına ilişkin son dakika açıklamaları geldi. Peki, gelecek hafta altın fiyatları ne olacak? İşte detaylar...



ALTIN SERT DÜŞTÜ!

Tahvil piyasalarında yaşanan satış eğilimine rağmen enflasyon endişesi ve güvenli liman olarak artan dolar talebi sonrası dolar endeksi 107,8'le son 20 senenin zirvesine çıkmasının ardından haftayı yüzde 1,8 yükselişle 107'den kapattı.

Yeni Akit'te yer alan habere göre; hafta içinde resesyon endişeleriyle 97,2 dolara kadar gerileyen Brent petrolün varil fiyatı, Çin'in 220 milyarlık altyapı paketi açıklaması ve güçlü devam ABD iş gücü piyasası verileriyle kayıplarını kısmen telafi etse de, bu hafta yüzde 4,7 azalışla 105,5'e indi.

Altının ons fiyatı da düşüş eğilimini üst üste dördüncü haftaya taşıyarak, haftalık yüzde 3,8 değer kaybıyla 1.742 dolara geriledi.

Gram altın mı dolar mı yoksa euro mu? Türkiye İstatistik Kurumu haziran ayında en çok kazandıranı açıkladıGRAM ALTIN BİR AYDIR KÖTÜ SEVİYEDE

Yurt için de ise gram altın fiyatı ons altında yaşanan sert düşüşten etkilense de dolar kurunun yükselişin etkisiyle güçlü kalmaya devam ediyor. Haftaya 976 TL'den başlayan gram altın salı ve çarşamba günleri ons altında yaşanan sert düşüşün etkisiyle 959 TL'ye düşerek haftalık bazda en dibi gördü. Perşembe ve cuma günleri dolar kurundaki yükselişin etkisiyle toparlanan gram altın haftayı 967 TL'den tamamladı. Haftalık bazda fiyat hareketine bakıldığında gram altın yatırımcısına yüzde 0.87 oranında kaybettirdi. Bu şekilde son 4 haftadır gram altın aşağı yönlü bir seyretti.

Amerika'da pay piyasaları bu hafta pozitif bir seyir izlerken, gözler gelecek hafta çarşamba açıklanacak enflasyon verileri başta olmak üzere yoğun veri gündemi ve Fed yetkililerinin sözle yönlendirmelerine çevrildi. Ülkede açıklanacak Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) geçen ay da yükselmiş olabileceği düşünülürken, TÜFE'deki seyrin varlık fiyatları üzerinde etkili olması bekleniyor. Halihazırda swap piyasalarının ülkenin gelecek 6 ile 18 ay içerisinde resesyona gireceğini fiyatlayan ülkede, Fed'in enflasyonla mücadeledeki kararlı duruşu TÜFE verisinin önemini daha da yükseltiyor.

Peki, gelecek hafta altın fiyatları ne olacak? İşte Wall Street ve Commerzbank'tan kritik altın yorumu...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön