25 / 04 / 2024

Amerika'dan Türk kamu bankalarına yaptırım tehdidi!

Amerika'dan Türk kamu bankalarına yaptırım tehdidi!

ABD'li üst düzey bir yetkili, Türk kamu bankalarına yaptırım uygulayabileceklerini açıkladı.



İş Bankası ve Denizbank'ın dışındaki diğer Türk bankalarının da Rus ödeme sistemi Mir'den çıkması gerektiğini belirten ABD'li üst düzey bir yetkili, aksi halde yaptırım başlatma ihtimali olduğunu belirtti. Mir'i kullanan diğer bankalar ise Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank.


ABD’li üst düzey bir yetkili, İş Bankası ve Denizbank’ın Rusya’nın ödeme sistemi Mir’in kullanımını askıya almasının akıllıca olduğunu söyledi ve ABD’nin yaptırım başlatma ihtimali sebebiyle diğer bankaların da bir an önce sistemden çıkmasını beklediğini açıkladı. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön