24 / 04 / 2024

Ankara'daki otoparklarda yeni dönem!

Ankara'daki otoparklarda yeni dönem!

Ankara Büyükşehir Meclisi'nin otopark ücretlerine standart getiren kararı yürürlüğe girdi. Değişkenlik gösteren ve bu nedenle tepkiye neden olan otopark ücretleri 1 Mart itibariyle tek tarife!



Büyükşehir Meclisi'nin otopark ücretlerine standart getiren kararı yürürlüğe girdi

Değişkenlik gösteren ve bu nedenle araç sahiplerinin tepkisine neden olan otopark ücretlerinde 1 Mart itibari ile yeni dönem başladı. Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından şubat ayında alınan kararla birlikte başkentin tüm açık ve yol boyu otoparklarında 15 dakikalık araç parkları ücretsiz olurken 4 saate kadar olan park ücretleri 5 TL olarak belirlendi. Açık ve yol boyu otoparklara tam gün araç park etmenin ücreti ise 10 TL olacak. 


BÜYÜK ARAÇLARA PARK YASAĞI 


Ankara trafiğini olumsuz etkileyeceği gerekçesi ile otobüs ve kamyon gibi büyük araçlara yol boyu otoparklara park izni verilmeyecek. Çok katlı ve kapalı otoparklarda 4 saate kadar araç park etmenin fiyatı 7 TL oldu. 


TABELA ZORUNLU HALE GELDİ


Denetiminin ANFA tarafından yapılacağı yeni düzenlemeyle birlikte otopark alanlarına vatandaşların rahatlıkla görebileceği şekilde fiyat tabelası yerleştirilmesi zorunlu hale getirildi. Ayrıca bu düzenleme ile otopark görevlilerinin tek tip kıyafet giymesine ve süre kargaşasına son vermek amacıyla görevlilerin el terminali kullanmasına karar verildi. Yeni uygulamanın ilk gününde bazı aksaklıklara rağmen otopark yöneticisi taşeron firmaların büyük çoğunluğunun kararı uygulamaya koyarak denetimlere başladığı gözlendi. TurŞah otopark firması yetkilileri, uygulamanın başkentlilerin rahatsızlık duyduğu değnekçi krizine de son vereceğini belirterek, "Kurala uymayan firmaların sözleşmeleri fesih edilecek" şeklinde konuştu. 


Sabah




Geri Dön