25 / 04 / 2024

Anne babalara güzel haber! Başvuran 1140 TL'lik yardımı kapıyor! Karşılıksız ve geri ödemesiz, acilen bakın!

Anne babalara güzel haber! Başvuran 1140 TL'lik yardımı kapıyor! Karşılıksız ve geri ödemesiz, acilen bakın!

Yardıma muhtaç aileler okula başlayacak çocukları için alacakları masrafların derdine düştü. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan çözüm geldi! Toplam 1140 TL destek verilecek! Karşılıksız ve geri ödemesiz eğitim yardımı ile ilgili bütün ayrıntılar...



Başvuru yapan ve koşulları karşılayan herkes hemen yardımdan faydalanabiliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirli ve yardıma muhtaç olan vatandaşlarını destekliyor. Çeşitli kalemlerde sosyal yardım ödemeleri gerçekleştirilirken özellikle yardıma muhtaç ailelere çocuklarını okula gönderebilmeleri için ekonomik destek sunuluyor. Sosyal güvencesi olmayan vatandaşlar bu yardımdan faydalanabiliyor. Bu yardım ödemeleri her ay için hesaplanıp 2 ayda bir yapılıyor. Ödeme miktarları çocuğun cinsiyetine göre değişiklik gösteriyor. İlköğretim ve Ortaöğretime giden öğrencilere farklı miktarlarda yardım yapılıyor.

Anne babalara güzel haber! Başvuran 1140 TL lik yardımı kapıyor! Karşılıksız ve geri ödemesiz, acilen bakın!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Şartlı Eğitim Yardımları'nı şu cümlelerle tanımladı:

"Sosyal güvencesi olmayan ve 3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olan ailelere, çocukların örgün eğitime devam etmeleri ve okulun açık olduğu aylarda bir ay içerisinde 4 günden fazla devamsızlık yapmamaları şartıyla yapılan yardımlardır."

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Şartlı Eğitim Yardımları ödemelerini ise şu şekilde ifade etti:

"İlköğretim erkek öğrenci aylık 90 TL,
Kız öğrenci aylık 100 TL
Ortaöğretim erkek öğrenci aylık 130 TL, 
Kız öğrenci aylık 150 TL"

*Ödemeler her ay için hesaplanıp 2 ayda bir yapılmaktadır.

Ayrıca ardımdan sadece iki çocuk için faydalanılabiliyor.

Peki, başvuru şartları nelerdir? Başvuru nasıl yapılır? İşte ayrıntılar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön