24 / 04 / 2024

Araba almak isteyenler dikkat! Fiyatlar yüksekten uçacak!

Araba almak isteyenler dikkat! Fiyatlar yüksekten uçacak!

Çip krizine rağmen büyük otomotiv üreticileri 10 senelik süreçte dizel ve benzinli araç üretimini önemli ölçüde azaltmayı veya sonlandırmayı hedefliyor. Fakat arz talep dengesiyle fiyatların bir süre daha yüksek olması öngörülüyor.



Örneğin, BMW 2030'da toplam satışlarının yüzde 50’sinin elektrikli araç olmasını planlıyor. Ford, Avrupa’ya satacağı bütün araçların 2030 yılından sonra elektrikli olacağı bilgisini aktardı. Jaguar Land Rover ise 2025'te tam anlamıyla elektrikli araçlara geçeceğini açıkladı.

Araba almak isteyenler dikkat! Fiyatlar yüksekten uçacak!

Fakat bu planlama ve beklentiler gözlerin çip sorununa çevrilmesine neden oldu. Yükselen talepleri çip sorunu sebebiyle karşılayamayan şirketler, bu planlarla daha fazla çip sorunuyla karşılaşmayacak mı? Yani uzun vadeli planların oldukça net ve keskin bir şekilde belirlendiği ortamda, gelecek sene bu firmaların ne kadar araç üreteceği ya da çipe hangi vadede ulaşacabileceği büyük soru işareti...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön