26 / 04 / 2024

Aybars Kızılsencer kimdir?

Aybars Kızılsencer kimdir?

Kariyerine ABD'de başlayan Resicon Gayrimenkul firmasının kurucusu Aybars Kızılsencer kimdir? Aybars Kızılsencer bugüne kadar hangi firmalarda görev aldı? Aybars Kızılsencer, Resicon Gayrimenkul'ü ne zaman kurdu?



Aybars Kızılsencer kimdir?

Aybars Kızılsencer, 1973 İstanbul doğumlu.  1991 yılında Bağlarbaşı Belde Özel Deneme Lisesi’nden mezun olan Aybars Kızılsencer, 1996 yılında ise Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği’nden mezun oldu.


İş hayatına 1997 yılında ABD’de The Daily Record’ta başlayan Kızılsencer, kariyerine Alban Tractor-Caterpillar Dealer’da Pazarlama Uzmanı olarak devam etti.


2000 yılında MBA yüksek lisansını Baltimore Üniversitesi’nde Pazarlama konusunda uzmanlaşarak tamamlayan Aybars Kızılsencer,  Gateway Inc.’de Kurumsal Teknoloji Çözümleri Danışmanlığı görevine getirilmiştir. 2001 yılında, CompUSA Inc. Pazarlama Müdürü olarak kariyerine devam etmiştir.


2002 yılında, Türkiye'ye geri dönen Aybars Kızılsencer, Soyak Yapı A.Ş.’de Pazarlama, Satış ve Kurumsal İletişim’den sorumlu Genel Müdür Yardımcısı görevine atanmıştır.


Kızılsencer 2002-2007 yılları arasında, Soyak Yapı A.Ş.’nin tüm Pazarlama ve Satış operasyonlarını yönetmiştir. 


Aybars Kızılsencer, Ağustos 2007’de Zorlu Gayrimenkul Grubunda; Proje Geliştirme ve Pazarlama’dan sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini üstlendi. 


Kızılsencer, Haziran 2010’da Zorlu Grubu’ndan ayrılarak Eroğlu Gayrimenkul’e geçti.  Eroğlu Gayrimenkul Satış ve Pazarlama Direktörü olarak görev yaptı. 


Resicon Gayrimenkul

Türkiye’de ekonomik büyümenin lokomotifi olan gayrimenkul sektöründe özellikle konut geliştirme, pazarlama ve satış konularında danışmanlık hizmeti vermek üzere Aybars Kızılsencer  tarafından, 25 Haziran 2013’te 50 bin TL'lik sermaye ile Resicon Gayrimenkul Pazarlama Satış ve Yatırım Geliştirme Ticaret Anonim Şirketi kuruldu.


On bir yılı aşkın sürede Soyak, Zorlu ve Eroğlu Gayrimenkul firmalarında toplamda on iki bin adedi geçen konutun Pazarlama ve Satışı’ndan sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı ve Direktörlük görevlerinde bulunan RESICON CEO’su Aybars Kızılsencer; sektörde edindiği konut geliştirme, pazarlama ve satış tecrübesini; “Residence Consultancy” anlamında konumlandırdığı “RESICON” markası altında danışmanlık hizmeti vererek aktaracak.


RESICON; Türkiye’de yatırım yapmayı planlayan yerli veya yabancı gayrimenkul firmalarının, yatırım fonlarının ve inşaat şirketlerinin; rezidanslar, ev-ofis, karma projeler, konut ve toplu konutlar olmak üzere her nevi konut içerikli gayrimenkul projelerine; “Gayrimenkul Markası Konumlandırma Hizmeti”, “Proje ve Konsept Geliştirme Hizmeti”, “Proje Pazarlama ve İletişim Hizmeti”, “Proje Satış ve Satış Yönetimi Hizmeti”, “Satış Sonrası Müşteri İlişkileri Yönetim Hizmeti”, vermek üzere beş ana model kapsamında yapılandırıldı.


ULI, ICSC, GRI, GYODER, AMPD ve AYD derneklerinin üyesi olan Aybars Kızılsencer, evli ve iki çocuk babasıdır.



Aybars Kızılsencer Resicon Gayrimenkul Danışmanlık'ı kurdu!
Resicon Gayrimenkul Pazarlama Satış ve Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!
Aybars Kızılsencer: Eroğlu Gayrimenkul konutlarını son teknoloji ile donatıyor!



Geri Dön