24 / 04 / 2024

Ayçiçek yağında flaş gelişme! Market raflarını direkt etkileyecek

Ayçiçek yağında flaş gelişme! Market raflarını direkt etkileyecek

Türkiye'de son dönemde fiyatı en çok artan ürünlerin başında gelen ayçiçek yağıyla ilgili flaş bir gelişme yaşanıyor. Trakya'da büyük bir alanı eken çiftçiler, yüksek verim için yağı bekliyor. Eğer istenilen verim gelirse ayçiçek yağında indirimler olacak.



Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı, çiftçilerin güzel bir ayçiçeği sezonu için yağış beklediğini söyledi. 

Ayçiçeğinin gelişim sürecinde suya ihtiyaç duyduğuna dikkati çeken Arabacı, "Geçen düşen yağmurlar ayçiçeğinin baş yapısının oluşumunu rahatlattı, iyi bir yağış olmuştu. Bu dönemde gelecek yağış hem başın olgunlaşmasına hem de taneyi beslemesine yardımcı olur" dedi.

Arabacı, yağışlar ve mevsim şartlarının uygun olması halinde iyi verim alınacağını dile getirdi.

Bereketli ve hayırlı bir sezon dileyen Arabacı, "Şu an gidişat kötü değil, iyi gidiyor. Tabi inşallah yakın zamanda güzel bir yağış alırız. Bu yağışları aldığımız taktirde bol ve bereketli bir sezon geçiririz diye düşünüyoruz." diye konuştu.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön