26 / 04 / 2024

Ayçiçek yağında flaş gelişme! Market raflarını direkt etkileyecek

Ayçiçek yağında flaş gelişme! Market raflarını direkt etkileyecek

Türkiye'de son dönemde fiyatı en çok artan ürünlerin başında gelen ayçiçek yağıyla ilgili flaş bir gelişme yaşanıyor. Trakya'da büyük bir alanı eken çiftçiler, yüksek verim için yağı bekliyor. Eğer istenilen verim gelirse ayçiçek yağında indirimler olacak.



TEMENNİLER, ÇİFTÇİNİN EMEĞİNİN KARŞILIĞINI ALMASI YÖNÜNDE

Tekirdağ Tarım ve Orman Müdürü Oktay Öcal ise Tekirdağ'ın ayçiçeği üretiminde önemli bir yeri olduğunu dile getirdi.

Bu yıl yağış durumuna göre ayçiçeğinde yüksek verim olabileceğini belirten Öcal, "Tekirdağ'da bu yıl 1 milyon 500 bin dekar alanda ayçiçeği ekimi yapıldı. Bu yıl ekim zamanında yağışlar da çiftçinin istediği şekilde oldu. Ayçiçekleri açmaya başladı. Bu dönemlerde yağış olması durumunda çiftçilerimiz için güzel verimler bekliyoruz. Çiftçilerimiz emeklerinin karşılığını alacak inşallah. Şu ana kadar üreticilerimizden hastalık ve zarar konusunda bir olumsuzluk yok." dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön