28 / 03 / 2024

Bağcılar yatırımcıların gözdesi haline geldi!

Bağcılar yatırımcıların gözdesi haline geldi!

İSTOÇ, MASSİT Oto Center gibi Türkiye'nin çok önemli ticaret merkezlerinin de faaliyet gösterdiği Bağcılar, yeni havalimanı ve Kanal İstanbul projesine olan yakınlığıyla adeta cazibe merkezi oldu.



Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yenilenen Bağcılar, yeni otel ve prestij konut projeleriyle de yatırımcıların gözdesi haline geldi. Divan Otel, The Colours İstanbul, Wyndham Grand İstanbul, Holiday Inn istanbul Airport ve Royale Rotaja gibi dünyaca ünlü oteller de bu lokasyonu tercih etti. İnşaatı devam edenlerin de hizmete girmesiyle ilçede dünyaca ünlü 13 otel hizmet verecek. 


İLÇE KABUK DEĞİŞTİRDİ 

755 bin nüfusuyla İstanbul'un en büyük ilçesi olan Bağcılar, son yıllarda birbirinden yüksek yapıların yapılmasıyla birlikte adeta kabuk değiştirdi. Özellikle Mahmutbey ve Güneşli bölgelerinde son 4 senede yapılmaya başlayan projelerle birlikte İstanbul'un Manhattan'ı olma yolunda hızla ilerliyor. 


ÜNİVERSİTELERİN TERCİHİ 

Bağcılarda şu anda dünyaca ünlü 6 otel hizmet vermeye başladı. Bağcılar'da sadece otel yapılmıyor. Şu anda 70'e yakın konut, ticaret ve iş merkezleri yükseliyor. Bağcılar'daki bu değişim sadece konaklama sektörünü değil eğitim sektörünün de dikkatini çekmiş. Medipol Üniversitesi Hastanesi ve Kemerburgaz Üniversitesi de burayı tercih etti. 


6 METRO 2 TRAMVAY HATTI

Bağcılar-Kabataş Tramvay Hattı'ndan sonra, Başakşehir-Bağcılar-Yenikapı Metro hattına kavuşan Bağcılar, Yenikapı'daki aktarma istasyonu sayesinde bir ayağı Sarıyer'e bir ayağı da  Marmaray  ile Kartal'a kadar metroyla ulaşım imkânına kavuştu. Mahmutbey-Kağthane- Alibeyköy- Mecidiyeköy Metro Hattı inşaatı da hızla devam ediyor. 


CAZİBE MERKEZİ OLDU

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "Bağcılara değer katmaya devam ediyoruz" dedi. Çağırıcı, "Yerel yönetimler arasında işbirliği yapılıyor önemli projeler hizmete sunuluyor. 

Bağcılar Belediyesi olarak teknolojiyi en iyi şekilde kullanarak ve imkânları sonuna kadar değerlendirerek her alanda yer almaya çalışıyoruz" dedi. 



Ercan ÖZTÜRK/Akşam


Geri Dön