26 / 04 / 2024

Bankadan ev nasıl alınır?

Bankadan ev nasıl alınır?

Bankadan satışa çıkarılan evleri almak isteyen vatandaşlar, bankadan nasıl ev alabileceğini araştırıyor. Peki, bankadan nasıl ev alınır? İşte detaylar...



Sahibinden ve emlak ofislerinden satılan konutlardan daha karlı bir alışveriş alanı olarak bankalardan ev satın almak isteyen vatandaşlar bankalardan nasıl ev alınacağını araştırıyor. Peki, bankadan satılık ev alınır mı? Takvim'de yer alan habere göre bankalardan ev almanın hukuki olarak hiçbir sakıncası bulunmuyor.

Bankalardan satışa çıkarılan evler nasıl alınır? 

Bankalar borçlanma yoluyla kendi bünyesine devredilen evleri, satışa çıkarabiliyor. Öncelikle bankaların kamuoyu ile paylaştığı satış ilanlarının takip edilmesi gerekiyor. Sonrasında satın alınacak olan gayrimenkule başvuru yapılması gerekir. 

Bankadan ev nasıl alınır?

İhale usulü satılan bu evler alıcı olan kişi iki şekilde başvuru yapabiliyor. Bankanın müşterisi olan kişiler, icra yolu ile başvuru yapabilirken; banka müşterisi olmayan kişiler şubeye gidip, teminat yatırma yoluyla satış ihalesine katılabiliyor. Başvuru sonrasında ise söz konusu gayrimenkul ile ilgili teklif verme işlemi gerçekleştiriliyor.

Bankadan icralık ev nasıl alınır? 

Bankalardan satışa sunulan evlerin tamamı iki usulle kamuoyuna duyurulur. Ziraat Bankası, Halkbank, İş Bankası ve Vakıfbank gibi pek çok banka, satışını yapacak olduğu gayrimenkullerin bir listesini kendi sitesinden kamuoyu ile paylaşıyor.

Bankadan ev nasıl alınır?

Diğer yandan özel bankaların bazıları anlaşmalı olduğu aracı kurumların sitelerinden bu gayrimenkulleri satışa sunuyor. Böyle bir durumda bankanın gayrimenkul sayfasında satışa çıkarılan sitenin bir bağlantısı yok. Her iki koşulda da kişilerin bu ilanları sürekli olarak takip edip, kendilerine uygun olanlarını seçmesi gerekiyor.

Ev arayanların yeni adresi bankalar oldu!


Geri Dön