26 / 04 / 2024

Beylerbeyi'ndeki tarihi yalı açık artırmayla satışa sunuldu!

Beylerbeyi'ndeki tarihi yalı açık artırmayla satışa sunuldu!

SBK Holding'in iştiraklerinden olan ve borç yapılandırması yapan şirketi Mega Varlık'ın hala merkez ofis olarak kullandığı yalı satılıyor. Yalı için 60 milyon TL başlangıç bedeli belirlendi.



SBK Holding'in iştirakleri arasında bulunan ve borç yapılandırması yapan şirketi Mega Varlık'ın halen merkez ofis olarak kullandığı yalı satışa sunuldu. Dünya Gazetesi'nden Çiğdem Yücesoy Subaşı'nın haberine göre; Beylerbeyi'nde yer alan ve ikinci derecede tarihi eser niteliğine sahip yalı, Garanti Bankası tarafından satışa çıkarıldı. Geçen hafta ihaleye çıkarılan tarihi yalı için 60 milyon TL başlangıç bedeli belirlendi.

Borç ve varlık yönetimi halen yurt dışında olan Sezgin Baran Korkmaz'ın sahibi olduğu SBK Holding'in finansman şirketi Mega Varlık, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu tarafından 13 Mart 2015 tarih ve 6230 sayılı Kurul kararı ile kuruldu. 27 Ağustos 2015 tarih 6426 sayılı Kurul Kararı ile de şirket izin alarak faaliyet göstermeye başladı. Alacak (borç) yönetimi, varlik yönetimi ve danışmanlık olarak üç anakolda faaliyette bulunan şirket, finansal sistem içindeki işlevi sorunlu hale gelmiş olan finansal alacakların sorunlu durumlarını ortadan kaldırıyor.

Beylerbeyi ndeki tarihi yalı açık artırmayla satışa sunuldu!

2014 yılında satın alındı 

Şirketin merkez olarak kullandığı tarihi yalı, 2014 yılında yine SBK Holding iştiraki olarak bilinen Setap Teknoloji Sistemleri tarafından 14 milyon 500 bin TL'ye satın alındı. Beylerbeyi İskele Caddesi'nde 16 kapı numaralı yalı, 390 metrekare büyüklükte. Toplamda 817 metrekare arsa yüzölçümü üstünde bulunuyor. Zeminle birlikte 3 katlı olan yalı 8 oda 1 salonlu. 

Fazıl Bey Yalısı’nın hemen bitişiğinde bulunan yalı, satın alındıktan sonra restore edildi ve yenilendi. Boğaz'ın her iki tarafına da hakim konuma sahip ve Çırağan Sarayı, Dolmabahçe ve Beylerbeyi Sarayı'nı da görüyor.

Tahliye edilmedi 'bilgimiz yok' denildi

Yalı için teklif vermek isteyenler bankanın web sitesindeki formu doldurarak başvuru yapabiliyor. Kredi almaya uygun olan gayrimenkulde hala şu andaki sahibi Mega Varlık ikamet ediyor. Satışa ilişkin gelişmeleri öğrenmek için Mega Varlık yönetimini arayarak bilgi talep edildiğinde yönetim ofisinden "konuyla ilgili bilgimiz yok" cevabı verildi. Tahliye işlemi gerçekleşmeyen yalı için 603 bin 600 TL teminat yatırmak gerekli.Teminatı yatırıp, şartnameyi dolduranla tapunun yapılacağı kişilerin aynı olması gerekiyor. Aksi durumda banka tarafından satış iptal edilecek.

Hacizlik otel Les Ottomans'ta bir garip olay!

Nevzat Aydın Anadoluhisarı'ndaki Tevfik Bey Yalısı'nı 90 milyon TL'ye aldı!


Geri Dön