25 / 04 / 2024

Bir kripto para borsası platformu meclis gündeminde!

Bir kripto para borsası platformu meclis gündeminde!

Bir kripto para borsası platformu meclis gündemine taşındı. CHP'li Emre, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre, bir kripto para borsası platformuna ilişkin soru önergesi verdi. Emre, sorusunun Hazine Ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Emre, ''Aşağıdaki sorularımın Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Lütfi Elvan tarafından yazılı olarak yanıtlanmasının bilgilerinize sunarım'' diye konuştu. 

Emre, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Medyadan edinilen haberlerde, son dönemlerin popüler yatırım araçlarından olan kripto paralara ilişkin büyük vurgun yapıldığı iddia ediliyor. Türkiye'nin en büyük üçüncü “kripto para platformu” Thodex'in sahibi Faruk Fatih Özer, siteyi kapatıp yurt dışına çıktığı, milyarlarca dolar paranın sahibi yüzbinlerce vatandaşın dolandırıldığı iddialar arasında yer alıyor. Yatırımcıların 2 ila 10 milyar dolar arasında parasının buharlaştığı iddia ediliyor. Aylık 8-13 milyar dolar arasında işlem hacmine sahip olduğu ve Türkiye'nin en büyük 3'üncü kripto para platformu olduğu iddia edilen bir sistemin; finans ve yasal mevzuatları istismar ederek bu kadar vatandaşı, milyar dolarlarla ifade edilen miktarda zarara uğratması akla, kamu otoritesi boşluğunu ya da siyasi nüfuz ilişkileri kuşkularını getirmektedir.''

Bir kripto para borsası platformu meclis gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre'nin soruları:
1. Basında geçen ve kamuoyu gündeminde yer alkan kripto paralara ilişkin büyük vurgun yapıldığı iddiaları doğru mudur? Olayda mağdur edilen kişi sayısı ve bunlara ait gerçek miktar ne kadarıdır? 
2. Kripto para borsası Thodex ne zaman, kim tarafından ve hangi faaliyet adı ile kurulmuştur? 
3. Adı geçen kuruluşun kripto para platformu dışında herhangi bir ticari faaliyeti var mıdır? 
4. Söz konusu şirket hangi vergi türüne tabidir ve son beş yılda devlete ödediği vergi miktarı ne kadardır? 

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com
 
 


Geri Dön