19 / 04 / 2024

Bitcoin için şok iddia! 10 bini kıracak!

Bitcoin için şok iddia! 10 bini kıracak!

Bitcoin (BTC), bir gün daha 20 bin doları korumayı başardı. Ancak yüzde 20’lik başka bir düşüş için analistlerden çağrı sürüyor! İşte ayrıntılar...



Veriler, BTC/USD’nin şu anda yüzde 1.6’lık bir artışla 21 bin 31 dolardan el değiştirdiğini gösteriyor. Bu durum, gün içinde yatay devam eden Amerika Birleşik Devletleri hisse senedi piyasalarındaki hareketleri yansıtıyor. Amerika Birleşik Devletleri  Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell’ın açıklamaları sadece kısa bir volatilite sağladı. Kriptokoincom'dan Aslı Dinçer'in haberine göre; Powell Kongre ifadesinin makro politika hakkında yeni bir bilgi sağlamadı.

Bitcoin için şok iddia! 10 bini kıracak!

Bu yüzden, kripto yorumcuları önceki iddialara bağlı kaldılar. Görünümün belirsiz olduğunu söylediler. Ancak potansiyel yeni bir düşüş hissiyatının 16 bin doların görülmesiyle sonuçlanabileceğini düşünüyorlar. On chain analitik platformu CryptoQuant CEO’su Ki Young Ju, bir Twitter gönderisinde, “Geniş bir aralıkta BTC konsolidasyonu yükseliyor. Maksimum düşüş yüzde 20 kadar büyük değil” ifadelerini kullandı. BTC’de uzun süredir fiyat düşüşü için çağrıda bulunan popüler hesap Il Capo’nun analizini paylaştı.

Bitcoin için şok iddia! 10 bini kıracak!

Ayrı bir gönderide Ki Young Ju, çoğu Bitcoin döngüsel göstergesinin dibi söylediğini iddia etti. Bu nedenle Bitcoin’i mevcut seviyelerde açığa satmanın (short pozisyon) yanlış olduğunu söyledi. Ki, aşağıdaki ifadeleri kullandı:

"Bu aralıkta konsolidasyonun ne kadar süreceğinden emin değilim. Burada büyük bir short pozisyon açmak, btc’nin sıfıra gideceğini düşünmüyorsanız iyi bir fikir değil."

Bitcoin’in 10.000 doların altına düşmesi imkansız değil

Veriler sunan Material Indicators’a göre, mevcut durumda daha fazla riskten kaçınma sebebi de bulunuyor.. Bir tweette, “Bu aşamada, kimse BTC’nin bu aralığı tutacağını veya bir daha 10 bin doların altına düşüp düşmeyeceğini kesin olarak söyleyemez. Ancak bu olasılık için bir plana sahip olmamak aptallık olur,” paylaşımı yaptı. “Asla” kelimesinin kripto alanında iyi gitmediğini belirtti. Yatırımcıların, buna göre plan yapması gerektiğini söyledi.

Bitcoin için şok iddia! 10 bini kıracak!

MAKRO HABERİ NELERİ GÖSTERİYOR?

Bu arada, Euro Bölgesi üzerinde çoğalan baskı, azalan arz görünümü üzerine artan doğal gaz fiyatları şeklinde geldi. ABD’de Powell, Fed’in parasal sıkılaştırma politikası hakkında yeni değerlendirmeler yaptı. Merkez bankasının bilanço küçültmesi hakkında açıklama yaptı. Şimdi yaklaşık 9 trilyon dolarlık varlık alımından sadece 3 trilyon dolara kadar bir kesinti yapmayı planladığını söyledi.

Şubat 2020’den günümüze Fed’in bilançosu 4.8 trilyon dolar kazandı. Bu da bilançonun indirimlerden sonra bile pandemi öncesi seviyelerinden daha yüksek olacağı anlamına geliyor. Bu arada Avrupa Merkez Bankası’nın bilançosu, aşırı enflasyona rağmen bu hafta tüm zamanlar rekorlarını kırdı.

Popüler Metaverse Coin’inde son dakika! Yeniden açılıyor!

Kripto paralarla ilgili şok iddia! Bitcoin sıfırı mı görecek?

Bitcoin ve Ether'de yükseliş başladı mı? Kriptolarda dikkat çeken hareketlilik!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön