26 / 04 / 2024

Bitcoin neden değer kaybediyor? 

Bitcoin neden değer kaybediyor? 

Kripto para piyasasında son haftalarda kaydedilen gerileme eğilimi bugün Bitcoin’in 39 bin doların altına düşmesiyle devam etti. Peki kripto paralar neden düşüyor? Bitcoin neden değer kaybediyor? İşte ayrıntılar...



Bitcoin neden değer kaybediyor?

10 senelik ABD Hazine tahvilleri bu haftanın başlarında artarken, yükselen oranlar yatırımcıların daha riskli varlıklardaki pozisyonlarını terk etmelerine sebep oldu. 

Bitcoin neden değer kaybediyor? 

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) sıkı para politikası uygulayacağına ilişkin sinyallerin güç kazanması da yatırımcıların riskli varlıkları terk etmesine neden oldu. Bitcoin, bazı yatırımcılar arasında enflasyona karşı varlıkları koruma aracı şeklinde görülse de daha şahin bir Fed karşısında riskli kripto yatırımlarını terk etme eğilimi daha güçlü geliyor. 

Huobi Global Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü konuya ilişkin notunda, “Haftaya çarşamba  açıklanacak Fed kararı öncesi piyasa her ne kadar ‘mart ayında faiz artırılacak’ beklentisinde olsa da yılın ilk Fed toplantısını görmek istiyor. Öyle ki zayıf risk iştahı sadece kripto paralarda değil, küresel piyasalarda da devam ediyor” diye konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön