19 / 04 / 2024

Bitcoin neden değer kaybediyor? 

Bitcoin neden değer kaybediyor? 

Kripto para piyasasında son haftalarda kaydedilen gerileme eğilimi bugün Bitcoin’in 39 bin doların altına düşmesiyle devam etti. Peki kripto paralar neden düşüyor? Bitcoin neden değer kaybediyor? İşte ayrıntılar...



RUSYA MERKEZ BANKASINDAN YASAKLAMA ÖNERİSİ

Dün Rusya Merkez Bankası, Rus ekonomisinin olumsuz yönde etkilendiği sebebiyle kripto para birimlerinin madenciliğinin yasaklanmasına ilişkin öneride bulundu. 

Kripto para piyasasındaki genişlemenin, bir balona dönüştüğüne dikkat çekilen raporda, “Rusya Merkez Bankası, Rusya'da kripto para madenciliğindeki mevcut ölçeğin ve daha da yayılmasının ekonomi ve finansal istikrar için önemli riskler taşıdığına inanıyor” denildi.

Bitcoin neden değer kaybediyor? 

Raporda, madenciliğin yoğun elektrik kullanımına neden olduğu vurgulanarak, “Buna göre, en iyi çözüm, Rusya'da kripto para madenciliğini yasaklamaktır. Kripto paralar, yasa dışı faaliyetlerde de kapsamlı bir şekilde kullanılıyor. Bu nedenle Rusya'nın ülkedeki ticaretini etkin bir şekilde yasaklayan yeni yasalara ve düzenlemelere ihtiyacı var” ifadeleri kullanıldı.

Emlakta 2022 nasıl geçecek?

Bitcoin çakıldı! 38 bin doları test etti!

Elektriğe yüzde 774 zam!

Fırsatçı akaryakıt istasyonlarına ceza geliyor!

Altın bu inanılmaz seviyelere ulaşacak!

Benzin ve motorine gizli zam! Dağıtım şirketleri durmuyor!

Bitcoin çakıldı! 38 bin doları test etti!

Emekliye müjdeli haber geldi! Maaşlar açıklandı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön