26 / 04 / 2024

Brent petrolde rekor! İki haftada yüzde 16 arttı

Brent petrolde rekor! İki haftada yüzde 16 arttı

Brent petrolün varil fiyatı, piyasalarda arz tedirginliklerinin tekrar gün yüzüne çıkması ile birlikte son iki haftada yaklaşık yüzde 16 artış gösterdi. İşte detaylar…



Uluslararası referans olarak kabul gören Brent petrolün varil fiyatı, ekonomik resesyon tedirginliklerinin sebep olduğu düşük petrol talebi beklentileri ile birlikte 26 Eylül 2022'de 82,44 dolara kadar düşüş gösterdi.

Küresel piyasalarda arz endişelerinin tekrar gün yüzüne çıkıp zemin kazanması ile birlikte fiyatlar dün 98,75 dolara kadar artış yaşadı.

Brent petrol fiyatlarındaki artış ile birlikte Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşum gösteren OPEC+ grubu, 5 Ekim 2022’de gerçekleştirmiş oldukları toplantıda günlük olarak petrol üretimini kasım ayından itibarıyla 2 milyon varil azaltma kararı etkili olmuş oldu.

OPEC+ grubunun kararı piyasalarda arz tedirginliklerini güçlendirerek fiyatların yükselişine sebep olurken, ABD Başkanı Joe Biden, artan fiyatlar ile mücadele kapsamı dahilinde gelecek ay da stratejik petrol rezervinden 10 milyon varil petrolü daha piyasaya sunma talimatını kaydetti.

Brent petrolde rekor! İki haftada yüzde 16 arttı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön