19 / 04 / 2024

Bucalı dar gelirliye konut yardımı!

Bucalı dar gelirliye konut yardımı!

AK Parti Buca Belediye Başkan Adayı Mustafa Arslan, yerel seçimler için hazırladığı projeleri açıkladı.  Arslan “Siyasi vaatlerin de yaptırımı olmalı. Buca’yı gururla yaşanacak kent haline getireceğiz” dedi.



AK Parti Buca Belediye Başkan Adayı Mustafa Arslan, yerel seçimler için hazırladığı projelerini anlattı. Buca için canla başla çalışacağını söyleyen Arslan “Sözlerimi yerine getiremezsem, beş yıllık dönemin sonunu beklemeden istifa edeceğim. Siyasi vaatlerin de yaptırımı olmalı. İstifa vaadimi de Buca 24. Noterinin onayı ile taahhüt altına aldım” dedi.

HESABINI VERECEĞİM 

“Buca’nın kaderini değiştirmek için, yola çıktım” diye konuşan Arslan “Her üç ayda sonunda, harcanan her kuruşun hesabını halkımıza vereceğim. Aday olurken de kendi kendime şunu dedim: Vatandaşımız, kirasını bir yıl içinde üç defa geç öderse, kontrat süresinin bitmesi beklenmeden tahliye oluyor ama bin tane söz vererek belediye başkanı olanlara, tutmadıkları sözleri için hiçbir şey olmuyor. Belediyenin asıl sahibi de halktır. Basit bir kiralamada, mal sahibine karşı verilen sözler gününde yerine gelmezse mal sahibi önce noterden ihtar gönderiyor, bu ihtarda belirtilen süre içinde yine verilen söz yerine gelmezse kontratın bitmesi beklenmeden tahliye kararı veriliyor. Halk, kendisine verilen sözlere güveniyor ve belediyesine bir kiracı, bir emanetçi, bir şehrül-emin seçiyor. Gerçekte halkın mülkü olan belediyeyi emanet alan kişi de söz verdiği hizmetleri yerine getirerek, halka olan borcunu ödüyor” ifadelerini kullandı.

Bucalı dar gelirliye konut yardımı!

CAN DOSTLARA YENİ BİR DÜNYA

Başkan adayı Arslan “Dünyada yaşayan canlılar sadece biz değiliz. Hayvan dostlarımız için üzülmekten daha fazlasını yapmalıyız. Model proje olacağını düşündüğümüz bir konsept geliştirdik. Acil çağrı merkezi, hayvan ambulansı, hayvan eczanesi, can dostum oteli, sokak hayvanları için atık yiyecek toplama merkezi ile ‘Can Dostum Hastanesi’ni kapsayan; 10 dönüm araziye kurulacak ‘Can Dostları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ olacak.yacağı bir Buca hedefi ile yola çıktığını, 59 proje hazırladıklarını anlatan Arslan “Cezaevinin kaldırılması, önemli projemizden birisidir. Cezaevinin kaldırılması ile Buca’nın nefes alacağı 75 bin metrekarelik Buca Şehir Parkını halkımızın hizmetine sunmuş olacağız” şeklinde konuştu.

DAR GELİRLİLERE YARDIM

Konut yapımını unutmadıklarını belirten Arslan şu açıklamalarda bulundu: ''Dar gelirli vatandaşlarımızın sağlıklı konutlarda yaşaması için  TOKİ  eliyle bin konut yapımını hedefliyoruz. Böylece hem kentsel dönüşüme katkı sağlamış hem de kendi imkanları ile konut sahibi olamayacak vatandaşlarımızı devlet yardımıyla ev sahibi yapmış olacağız. Yedi bin metrekarelik kapalı pazar yeri ve bin araçlık kapalı otopark ile yepyeni bir Şirinyer Parkı ve pazar yeri inşa edeceğiz.''

TÜRKİYE HARİTALI PARK

Turist çekecek bir park inşa edeceklerini müjdeleyen Arslan “Yaklaşık yüz bin metrekarelik bir alanda Türkiye haritası örnek alınarak kurulacak park gerek yerli gerekse yabancı turistlerin uğrak noktası olacak. Her bölgenin kendine has kültürünü yansıtmakla birlikte tarihi ve coğrafyayı insanlara gezerek anlatacak bu projede yaklaşık 20 kilometrelik bisiklet yolu ve çeşitli sosyal alanlar yer alacaktır” açıklamasında bulundu.

KATI ATIK YÖNETİMİ VE ÇÖP DEVRİMİ

Temizliğe önem verdiklerini söyleyen Arslan “En temel belediyecilik hizmeti olan temizlik ve çöplerin toplanması noktasında İzmir’de bir ilke imza atacağız. Çöp ve temizlik işinin Buca Belediyesi bütçesine yıllık yükü 60 milyon lirayı buluyor. Bunu temelden değiştiriyoruz; akıllı çöp konteynerleri ve katı atık geri dönüşüm projeleri ile çöpe her yıl 60 milyon lira harcayan değil, çöpten her yıl 65 milyon gelir elde eden bir Buca Belediyesi yapacağız. Bu Türkiye’ye değil, dünyaya örnek olacak bir atık toplama ve dönüştürme devrimi olacak” diye konuştu.


Geri Dön