20 / 04 / 2024

Bursa'ya 3 yeni millet bahçesi müjdesi!

Bursa'ya 3 yeni millet bahçesi müjdesi!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Ankara mesailerinden dev yatırımlarla döndü. Birçok proje yeni dönemde hızla hayata geçirilecek.



Bursa'nın vizyonunu daha da ileriye taşımak adına bir çok kurum ve kuruluşla iş birliklerinde bulunan Bursa Büyükşehir Belediyesi, "Ortak Akıl" protokollerine hızla devam ediyor. Sabah'ta yer alan habere göre; bu kapsamda, Mimarlar Odası, İç Mimarlar odası ve Peyzaj Mimarları Odalarıyla protokoller imzalandı. Tarihi Belediye Binası'nda yapılan protokol imza törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Mimarlar Odası Başkanı Şirin Rodoplu Şimşek, Peyzaj Mimarları Odası Başkanı Nejla Yörüklü, İçmimarlar Odası Başkanı Nur Gül Arslan ile odaların yönetim kurulu üyeleri katıldı. İmza töreni öncesi oda başkan ve yöneticileriyle sohbet eden Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bu güne kadar Bursa'nın yararına olan her türlü öneriye açık olduklarını ve çeşitli odalarla işbirlikleri yaptıklarını ifade ederek, bu akademik işbirliğinin bundan sonra da devam edeceğini söyledi.

ORTAK DEĞERİMİZ BURSA

Her üç oda başkanı ile ayrı ayrı işbirliği protokolüne imza atan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, açıklamasında şunları söyledi: "Bursamızın geleceğini, tarihini ve kültürünü ilgilendiren farklı projelerle alakalı işbirliği protokolleri yaptık. Bursa hepimizin ortak değeridir. Şehre dair sözü olan, şehre dair heyecanı olan herkesin heyecanı bizim için önemlidir ve değerlidir. Bunu burada bir kez daha tekrar etmek istiyorum."

HANLAR BÖLGESİNDE YIKIM BAŞLIYOR

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın vizyon projelerinden biri olan ve geçen yıl Kasım ayında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un Bursa ziyaretinde müjdelenen Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi çevresinin açılmasıyla ilgili proje için tarih verildi. Hanlar Bölgesi projesinin konu hakkında ilgisiz herkesi çok heyecanlandırdığından bahseden Başkan Aktaş, "İnşallah 31 Ağustos 2020 tarihine kadar ilk binalarımızın yıkımını gerçekleştireceğiz. İlk binalar diyorum çünkü bu sayı 5 olabilir, 8 olabilir. Görüşmelerimiz sürüyor. Kamu binalarıyla ilgili anlaşmalar yapıldı, özel binalarla ilgili anlaşma yaptıklarımız var. Bu projeden Cumhurbaşkanımız da ciddi heyecan duydu. Bu konunun orayı tarih adasına çevirecek bir konu olduğunu kendisi de ifade ettim" şeklinde konuştu.

BEY SARAYI HAYAT BULUYOR

Osmanlı'nın ilk sarayı olan ve halen üzerinde Orduevi bulunan Bey Sarayı'nın gün yüzüne çıkarılması ile ilgili çalışmalarda da sona geldiklerinden bahseden Başkan Aktaş, "Osmanlı'nın ilk başkenti Bursa. Osmanlı'nın ilk sarayı da Bey Sarayı. Şuan orduevinin olduğu alanda. Bununla alakalı süreç de başladı. Bu konudaki destekleri nedeniyle Cumhurbaşkanımıza, Milli Savunma Bakanımıza, Genelkurmay Başkanımıza ve kuvvet komutanlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Orduevi buradan taşınacak ve şehir adına önemli bir adım atılacak" ifadelerini kullandı.

T2 İHALESİ 31 AĞUSTOS'TA

Başkan Aktaş, genel seçimler, ardından meydana gelen döviz türbülansı ve müteahhit firmanın Bakanlığa yaptığı tasfiye talebi nedeniyle son 2,5 yıldır fazla mesafe alamadıkları T2 tramvay hattında da sürecine hız verileceğini sözlerine ekledi. Bu süreçte cadde sakinlerinin sorunlarının giderilmesi, üst geçitlerin tamamlanması noktasında bazı çalışmalarının olduğundan bahseden Başkan Aktaş, "Toplamda 8 Bin 100 metre uzunluğunda ve 700 metresi yer altında olan bir hat. Bu hattın tamamlanarak, T1 hattı ile entegre edilmesi için süreci hızlandırdık. İkmal ihalesi en geç 31 Ağustos 2020'ye kadar bitecek. 2021 sonu itibariyle de hiçbir eksiği, aksağı kalmaksızın T1'e entegre ederek hizmete açmak istiyoruz" diye konuştu.

3 YENİ MİLLET BAHÇESİ DAHA

Başkan Aktaş, açıklamalarında 3 yeni millet bahçesini daha müjdeledi. Özellikle Çelik Palas Otelinin arkasındaki 39 dönüm alan üzerinde yaklaşık 30 yıl önce yapılan ve atıl durumda bulunan ek binaların kaldırılacağından bahseden Başkan Aktaş, binaların 30 Eylül 2020'ye kadar yıkılacağını söyledi. Bölgede ticari rantın yüksek olduğundan bahseden Başkan Aktaş, hiçbir ticari ranta yol açmadan alanı millet bahçesi olarak Bursa'ya kazandıracaklarını söyledi. Ayrıca Doğanbey  TOKİ  konutlarının bulunduğu alana kazandırılacak millet bahçesi yapım ihalesinin en geç 31 Ekim 2020 yılına kadar gerçekleştirileceğinden bahseden Başkan Aktaş, hem Yıldırım hem de Osmangazi ilçesini yakından ilgilendiren Gökdere Millet bahçesi ile ilgili projenin 20 güne kadar tamamlanacağını, 31 Aralık 2020'ye kadar da ihalesinin yapılacağını sözlerine ekledi. 
 


Geri Dön