25 / 04 / 2024

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'den 18 maddelik eylem planı imzası! Maaş zamlarını 19 Mayıs'ta açıkladı: Şu anda topladık

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'den 18 maddelik eylem planı imzası! Maaş zamlarını 19 Mayıs'ta açıkladı: Şu anda topladık

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Türkiye'de milyonlarca emekli, memur ve işçiyi ilgilendiren düzenlemeleri hazırlayan makam olarak dikkat çeken açıklamalar yapmaya devam ediyor. Maaş zamları, 3600 ek gösterge ve asgari ücrete ek artış konusunun mimarı Bilgin'den son dakika bilgilendirmesi geldi.



TÜRKİYE'DE EMEKLİ ASGARİ ÜCRETLİ VE MEMURLARIN MAAŞ ZAMLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Azerbaycan ile çözmeleri gereken ortak problemler olduğuna işaret eden Bilgin, şunları kaydetti:

"Bağımsızlık sonrası Azerbaycan Türk Devleti'nin yaptığı iyilikler, yenilikler, bunların daha da inkişaf etmesi bakımından, bilhassa sosyal sigorta sisteminin, sağlık sigorta sisteminin, çalışma hayatının denetlenmesi konusunda bağımsız denetim kurumlarının oluşması fevkalade önemli. Bizim İş-Kur, Sosyal Güvenlik Kurumu, Sağlık Sigortası Kurumu bizim sosyal sigorta sistemimizin içindedir. Bunlarda yaşadığımız tecrübeler var. Biz de adım adım yaşadığımız sorunları reformlarla aştık. Son sosyal güvenlik reformuyla sağlık sistemini hem denetleyen hem de ondan hizmet satın alan bir kurumsal yapıya kavuşturduk. Toplumumuzun yüzde 99'u sağlık sigortası kapsamındadır. Çalışanlarımızın hakkını, hukukunu koruyacak, onların sosyal güvenlik haklarını, emeklilik haklarını kapsamlı şekilde düzenleyecek yasal ve pratiğe uygun düzenlemelerimiz var. Bu tecrübelerimizi sizlerle paylaşıyoruz. Bu komisyonların çalışmasında da bunları adım adım şu anda 10. komiteyi topladık. 11'inciyi de inşallah topladığımız zaman daha farklı bir yere geleceğiz, paylaşacağız."

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin den 18 maddelik eylem planı imzası! Maaş zamlarını 19 Mayıs ta açıkladı: Şu anda topladık


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön