25 / 04 / 2024

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'den 18 maddelik eylem planı imzası! Maaş zamlarını 19 Mayıs'ta açıkladı: Şu anda topladık

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'den 18 maddelik eylem planı imzası! Maaş zamlarını 19 Mayıs'ta açıkladı: Şu anda topladık

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Türkiye'de milyonlarca emekli, memur ve işçiyi ilgilendiren düzenlemeleri hazırlayan makam olarak dikkat çeken açıklamalar yapmaya devam ediyor. Maaş zamları, 3600 ek gösterge ve asgari ücrete ek artış konusunun mimarı Bilgin'den son dakika bilgilendirmesi geldi.



Bakan Bilgin, 19 Mayıs'ın milli mücadelenin başlangıç tarihi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü andıkları bir gün ve gençlik bayramı olduğunu dile getirerek, bugün Azerbaycan heyetiyle olmanın, bu bayram havasında iş birliklerinin neticesini imzalamalarının kendileri için ayrı bir sevinç kaynağı olduğunu sözlerine ekledi.

Azerbaycan Çalışma ve Halkın Sosyal Koruması Bakanı Sahil Babayev de Azerbaycan ve Türkiye'nin kardeş devletler ve bir millet-iki devlet olduğunu vurguladı.

Daimi komisyonun çalışmalarını devam ettirdiğini belirten Babayev, her iki bakanlığın tecrübe paylaşımı, yeni programların hazırlanması, işsiz ve iş arayan vatandaşlara destek mekanizmalarının geliştirilmesi istikametinde büyük bir çalışma yürütüldüğünü ifade etti.

Konuşmaların ardından "Türkiye-Azerbaycan Ortak Daimi Komisyonu Protokolü ve Eylem Planı ile Ek İdari Anlaşması" imzalandı.

Törende, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürü Oğuz Tuncay, Strateji Geliştirme Başkanı Dr. Ali Osman Akalan, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Cevdet Ceylan, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürü Oğuz Kağan Güldoğan, Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü Anlaşmalar Daire Başkanı Dr. Selim Dağlıoğlu, İstanbul Rehberlik ve Teftiş Grup Başkanı Adem Mortaş yer aldı.

Azerbaycan heyetinden Devlet Emek Müfettişliği Servisi Başkanı Veli Guliyev, Devlet İstihdam Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Abbasbeyli, Devlet Tıbbi-Sosyal Ekspertiz ve Rehabilitasyon Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Anar Bayramov, Sosyal Güvenlik Politikası Genel Müdürü Babek Hüseynov, Dış İlişkiler Genel Müdürü İrade Usubova, Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü Protokol Daire Başkanı Muhammed Cabbarlı toplantıda hazır bulundu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön