27 / 04 / 2024

CuEngine pandemi ile birlikte vites yükseltti!

CuEngine pandemi ile birlikte vites yükseltti!

Doğan Selçuk, Emlakkulisi.com okurları için CuEngine Co-CEO’su Adil Yaman ile CuEngine’i masaya yatırdı.



Doğan Selçuk, Emlakkulisi.com okurları için CuEngine Co-CEO’su Adil Yaman ile CuEngine’i masaya yatırdı.

CuEngine pandemi ile birlikte vites yükseltti!

 

CuEngine hangi ihtiyaçlar için çözüm üreten ve sunan bir şirket? Diğer gayrimenkul satış platformlarından farkınız nedir?

CuEngine özellikle pandemi ile birlikte ofis ziyaretleri azaldığı için sıkıntı çeken ya da projelerini bütün dünyaya açıp satmak isteyen şirketlere yönelik geliştirdiğimiz B2B bir interaktif satış sistemi çözümüdür. Online olarak bütün dünyadan acentelere lokasyonu, projeyi, teker teker projedeki bütün daireleri gösterip bir bilgisayar oyunu gibi gezdirerek, gerçek manzarasına kadar göstererek online olarak da satabilecekleri canlı bir network olması bakımından piyasada tekdir. Online sunum yapabilen bazı sistemler mevcut ama network ve projeden canlı anlık stok durumunun görüldüğü, sanal gerçeklikle sunum ve satış yapılabilen tek platformuz.

 

Müşterilerinizin sizi tercih etme sebepleri neler? Hizmet verdiğiniz müşteri sayısını öğrenebilir miyiz?

Artık her proje gerçekten güzel yapılıyor ancak bazı kısıtlayıcı unsurlar nedeniyle istenilen satış hızına ulaşılamayabiliyor. Satış hızını artırıp bütün dünyadan talep yaratmak isteyen inşaat firmaları satış yönetimlerini bize emanet ediyor. Şu an Beylikdüzü, Ümraniye, Beykoz ilçelerinde olmak üzere 4 projeye hizmet sağlıyoruz. Yakında anlaşmasını yaptığımız iki proje daha sistemimizde yer alacak.

 

Müteahhitler, acenteler ve müşterilerden oluşan bir paydaş listeniz var. Bu üç paydaş arasında koordinasyonu ve iletişimi sağlamakta edindiğiniz ilkeler neler? 

Bizim için en önemlisi doğru projeleri doğru acenteler ile bir araya getirmek. Projelerimizi seçerken oldukça dikkatli davranıyoruz, acenteleri ya da müşterilerini üzmeyecek, belli bir geçmişe sahip, zamanında teslim yapan, kaliteli projeler üreten şirketlerin projelerini seçiyoruz. Aynı şekilde bu projeleri satabilecek acenteleri de belli bir filtreden geçirip proje ile eşleştiriyoruz. Yani sistemimizdeki her acente her projeyi görüp satamıyor, doğru proje doğru acente ile buluşuyor. 

CuEngine pandemi ile birlikte vites yükseltti!

Gayrimenkul satışı için dünya genelinde nasıl bir acente ağınız bulunuyor? Hizmet ağınıza dâhil olan acenteleri belirlerken ne gibi kriterleriniz var?

Şu an dünyanın 30 ülkesinden 2.000’den fazla acentemiz Türkiye’de geliştirilmiş güzide projelerimizi bütün dünyaya tanıtıyor. Malumunuz pandemi ile birlikte online sunum ve satış giderek önem kazandı. 
Acentelerimizi seçerken de yine aynı şekilde resmi şirketleri olan, müşteri feedbackleri olumlu olan, belli seviyedeki firmaları seçiyoruz, onları proje ve sistem konusunda eğitim ihtiyaçları olan her konuda 7/24 destekliyoruz.

 

Gayrimenkul satış platformları içinde CuEngine’in nasıl bir gelir modeli var?

CuEngine sadece bir platform değil, aynı zamanda inşaat şirketlerinin satış ofislerini ve satış pazarlama organizasyonlarını yöneten ya da yönlendiren bir satış şirketidir. Verdiğimiz hizmetler için acentelerden ya da müşterilerinden herhangi bir ödeme almıyoruz, çalıştığımız inşaat şirketleri başarı durumumuza göre bize ödeme yapıyorlar.

 

Covid-19 pandemi koşulları ile beraber yaşanan değişimler iş modelinizi nasıl etkiledi? 

Dünyada gelişen trendler ve internetin daha önemli olması ile birlikte sunduğumuz çözüm de giderek önemli hale geldi. CuEngine pandemi öncesinde de olan bir teknoloji ancak şunu söyleyebilirim ki pandeminin yarattığı istenmeyen durum sektörde bize olan ilgiyi artırdı. Bizimle daha önceden çalışan şirketler zaten memnunken uçuşların yasaklanması ve diğer kısıtlar nedeniyle müşteri ziyaretleri çekemeyen şirketler için elzem bir çözüm ortağı haline geldik. Modelimiz ve çözümlerimiz değişmedi ancak artan talep dolayısıyla yeni projeler seçip sisteme dâhil etmek için çalışmaya başladık.
 

Ofisteki dijital dönüşüm Smartoffice ile akıllandı!

5G teknolojisinin gayrimenkuldeki etkileri neler olacak?

Kısa ve orta vadeli ev kiralamaları yapan Missafir, sahaya da iniyor!

Kiracılar için depositosuz, düşük komisyonlu online kiralama deneyimi!

Toplu yaşam alanı yönetimlerinin dönüşümü!

Ofislerin evrimi!

Coğrafya şirketlerin kaderidir!

İnşaat sektöründe yapay zeka kullanımı!

Türkiye'nin ilk online B2B depo platformu yurt dışına açıldı!

'En iyi kiracınız' Blueground, unicorn olmayı hedefliyor!

Türkiye’nin proptech'e odaklanan ilk girişim sermayesi fonu kuruldu!

Türkiye’de verinin ulaşılabilir olması için çalışıyoruz!

Mete Varas Proptech'i anlattı!

Proptech ile gayrimenkulde kurallar yeniden yazılıyor!


Geri Dön