18 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi! İşte asgari ücrette tüm seçenekler...

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi! İşte asgari ücrette tüm seçenekler...

Milyonlarca çalışanın beklediği asgari ücrete zam konusunda heyecan dorukta. Asgari Ücret Tespit Komisyonu çarşamba günü toplanacak. İşte asgarü ücretteki tüm seçenekler…



MASADAKİ SEÇENEKLER
2021’de kararlaştırılan son artışla brüt asgari ücret 5.004 TL seviyesinde. Bunun içinde gelir ve damga vergisi yer almıyor, SGK primi ve işsizlik sigortası fonu mevcut. Bu kısım toplamda yüzde 15,5’lik bir kesinti oluşturuyor ve çalışanın eline 4 bin 253 lira geçiyor.

Bu formülde 750 TL kesinti asgari ücretliye verilecek. Ek olarak çalışan ve işverenin ödediği kesintiler toplandığında rakam 1.626,22 TL'ye çıkıyor. Bu miktarın işsizlik sigortası fonunda karşılanarak belli bir süre kamu tarafından alınmaması formülü ile birlikte asgari ücret için 5.879,62 TL tutarında bir miktara ulaşmak mümkün görünüyor.

Öne çıkan diğer bir formül de geçen yılki yüzde 50,5 oranındaki artışa ek yapılması olacak. Bu senaryoda, Aralık 2021’de enflasyonun üzerinde yüzde 14’lük bir oran asgari ücretliye iyileştirme olarak verilmişti, yılın başından itibaren oluşan yüzde 40 enflasyonun farkı yeniden asgari ücretliye zam olarak verilecek. Artış yüzde 26 civarında olacak ve asgari ücret 5.363,53 TL’ye kadar çıkacak. Yükün beraber karşılanması yoluyla söz konusu miktar asgari ücretliye verilecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön