26 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KDV indirimi müjdesi! İşte yeni KDV indirimleri!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KDV indirimi müjdesi! İşte yeni KDV indirimleri!

Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı son buldu. Toplantının hemen ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan KDV indirimi müjdesi verdi. İşte yeni KDV indirimlerinin tüm detayları...



Cumhurbaşkanı Erdoğan, şimdi de deterjan, sabun, bebek bezi gibi ürünlerin KDV'sini yüzde 18'den yüzde 8'e indirme kararını aldıklarını duyurdu.

Ayrıca yeme-içme hizmetlerinin tamamında KDV oranını yüzde 8 olarak belirlendiği de açıklandı. Böylece yeme-içme hizmetlerinde halen birinci sınıf işletme, üç yıldız otel ve üstü otellerde yüzde 8'e indirildi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan dan KDV indirimi müjdesi! İşte yeni KDV indirimleri!

Satın alınan konut nerede olursa olsun metrekaresine göre değişen aynı kademeli KDV uygulamasına tabi tutalacaktır. Yani net alanı 150 metrekareyi aşmayan konutlarda KDV yüzde 8 olarak belirlendi. Bu büyüklüğü aşan konutların ilk 150 metrekaresi için KDV yüzde 8, aşan kısımları için yüzde 18 KDV uygulaması yapılacaktır. 

Mynet'te yer alan habere göre; arsa ve arazilerin KDV oranı da yüzde 8'e indirildi. Bu sayede inşaat sektörünün üzerindeki finansman yükü de azalmış olacak.  

Otogalericilerin araç alım satımından elde ettikleri yüzde 1 olan KDV oranını yüzde 18'e yükseltildi. 

İhtiyaç kredisi faiz oranları düştü! En uygun kredi hangi bankada?

Asgari ücrete temmuzda zam geliyor! MHP’li Saffet Sancaklı açıkladı!

Altın fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? İslam Memiş’ten flaş açıklama!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön