25 / 04 / 2024

Devredilen gayrimenkul geri alınabilir mi?

Devredilen gayrimenkul geri alınabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Sahibi olduğum arsaya bina yaptım. Sonra gençlik nedeniyle ihtiyatlı davranmak istedim ve gayrimenkulü annemin adına yaptım. Bu yeri annemden geri almak istiyorum. Kardeşlerimden bazıları itiraz ediyor. Buna hakları var mı?' sorusunu yanıtladı.



Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun '1998’de sahibi bulunduğum arsaya bina yaptım. Sonra gençlik nedeniyle ihtiyatlı davranmak istedim ve gayrimenkulü 2002’de annemin adına yaptım. Şimdilerde de artık durumum iyi ve bu yeri annemden geri almak istiyorum. Annem yönünden bir problem yok ama kardeşlerimden bazıları itiraz ediyor. Buna hakları var mı?' sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı...

Devredilen gayrimenkul geri alınabilir mi?

1998’de sahibi bulunduğum arsaya bina yaptım. Sonra gençlik nedeniyle ihtiyatlı davranmak istedim ve gayrimenkulü 2002’de annemin adına yaptım. Şimdilerde de artık durumum iyi ve bu yeri annemden geri almak istiyorum. Annem yönünden bir problem yok ama kardeşlerimden bazıları itiraz ediyor. Buna hakları var mı? ● S.O.

★ ★ ★ ★ ★

Okuyucumun bakması gereken yer tapu kayıtları. Bugün söz konusu gayrimenkulün tapu kayıtları anneye ait. Kardeşler de bir gün annenin vefatı halinde bu yerde hisse sahibi olacak. İşte bunun için huysuzlanıyorlar. Zira kaç kardeş var bilmiyorum ama mesela üç kardeş varsa gayrimenkule birlikte malik olacaklar. Ama anne bu yerin mülkiyetini okuyucuma devrettiğinde, annenin vefatı halinde hiçbir şeye sahip olamayacaklar.


Geri Dön