18 / 04 / 2024

Dikili tarım arazisi ne demek?

Dikili tarım arazisi ne demek?

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın yayınladığı yönetmeliklere göre dikili tarım arazisi nasıl tanımlanıyor? Dikili tarım arazisi ne demek? Özel ürün arazileri ne demek? İşte sorularınızın yanıtları...



Dikili tarım arazisi ne demek?

Arazi özelliklerine bağlı kalmaksızın, sayıları; tür ve cinsine göre Bakanlıkça belirlenecek asgari sayıda meyve, asma, fındık, fıstık, gül, çay ve benzeri ağaç, ağaççık ve çalı formunda yöre ekolojisine uygun çok yıllık bitkilerin dikili olduğu araziler, dikili tarım arazisi olarak tanımlanıyor.


Yukarıdaki tanımdan da anlaşıcağı üzere, dikili tarım arazilerine dikilen bitki türünün sayıları Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından belirleniyor.


Özel ürün arazileri..

Özel ürün arazileri ise, mutlak tarım arazileri ve dikili tarım arazileri dışında toprak ve topoğrafik sınırlamaları nedeniyle yöreye adapte olmuş her tür bitkisel üretim yapılamayan sadece özel bitkisel ürünlerin yetiştiriciliği ile, su ürünleri yetiştiriciliğinin ve avcılığının yapılabildiği araziler olarak karşımıza çıkıyor. 


Özel ürün arazileri, ülkenin tarımsal üretiminde ülkesel, bölgesel veya yerel önemi nedeni ile tarımda kalması gereken araziler arasında yer alıyor.





Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön