19 / 04 / 2024

Dikkat! Borsa ve altında kritik hafta!

Dikkat! Borsa ve altında kritik hafta!

Türkiye Gazetesi yazarlarından Ömer Faruk Bingöl; geçen hafta yaşanan ve finans piyasalarını yakından ilgilendiren önemli konuları hatırlatarak, yeni haftada borsa ve altınla ilgili tavsiyelerini aktardı.



Geçen hafta finans piyasaları için önemli olan haber akışları yaşandı. Türkiye Gazetesi'nden Ömer Faruk Bingöl yeni haftada borsa ve altın ile ilgili tavsiyelerde bulundu.

Memurlarnet'te yer alan habere göre; yüzbinlerce vatandaşı yakından ilgilendirecek olan borsa ve altın ile ilgili Ömer Faruk Bingöl'ün tavsiyeleri:

- Rusya ve Ukrayna arasındaki gerginlik devam ediyor. Olaya ABD'nin de dahil olması gerilimi tırmandırıyor. Bu konudaki belirsizlikler, küresel piyasaların karşısında jeopolitik risk unsuru olarak duruyor. Petrol fiyatları bu etkiyle geçen hafta 90 dolara çıktı.

Dikkat! Borsa ve altında kritik hafta!

- ABD Merkez Bankasının merakla beklenen ocak ayı faiz toplantısı yapıldı. FED Başkanı Powell 26 Ocak'taki toplantının ardından yaptığı açıklamada; varlık alımlarının mart başlarında sona erdirileceği, faiz artırımlarına 16 Mart'ta yapılacak toplantıda başlanacağı, daha sonra da FED'in bilançosunun küçültülmesinin gerçekleşeceği mesajlarını verdi. FED'in açıklamasının ardından da ABD'de 4. çeyrek büyümesi açıklandı. Piyasanın %5,5 beklentisine karşılık, %6,9 ile, 1984'den bu yana en yüksek büyüme kaydedildi. Haftalık işsizlik başvuruları da 'Omicron' varyantı sebebiyle ocak ayının ilk 3 haftasında yükseliyordu. Son hafta açıklanan işsizlik başvurularında, yeniden düşüş eğilimine girildi. Büyüme ve istihdama yönelik bu güçlü veriler ve enflasyonun da (yüzde 7 ile) son 39 yılın zirvelerinde seyretmesi, FED'in, "beklenenden daha şahin" bir tavır takınabileceği tahminlerini güçlendirdi. Bu tahminler "3 yerine 5 faiz artışı olur mu" ve "martta faiz artışı 0,25 mi 0,50 mi olur" sorularını gündeme getirdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön