19 / 04 / 2024

Dolar 10 lira olacak iddiasına Selçuk Geçer'den cevap! Paranız yanmasın! Hemen bakan, köşeyi dönecek! 

Dolar 10 lira olacak iddiasına Selçuk Geçer'den cevap! Paranız yanmasın! Hemen bakan, köşeyi dönecek! 

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, dün bir YouTube videosu paylaştı. Selçuk Geçer video analizinde; dolar 10 lira olacak iddialarını yanıtladı. İşte ayrıntılar



EURO DOLAR PARİTESİ 0,80'İ GÖRECEK

İngiltere'de ise 40 sene sonra ilk kez çift haneli enflasyon rakamlarının görüldüğünü belirten Geçer, ekstra bir faiz artırımı gelir mi soru işaretlerinde beraberinde getirdiğini belirtti.

Parite cephesinde ilginç şeyler olduğunu bildiren Geçer; tekrar 1,02'nin altına indiğini belirtti. Geçer, "Avrupa'da resesyon korkusuyla faiz artırımı gelmezse ve Amerika agresif faiz artışlarına devam ederse görünen o ki edecek bu durumda. 0,80 seviyelerine kadar giden bir Euro Dolar paritesi görebiliriz." 

Amerika'da ise 2.80'in üzerine çıkıp 2,90 tekrar zorlamaya başlayan bir faiz oranı görüldüğünün altını çizen ekonomist, bunların tehlikeli seviyeler olduğunu bildirdi. Ardından Geçer, şunları söyledi:

"Amerika'da Faizler yükseliyor tahvil faizleri yükseliyor hem de dolar endeksi yukarıya doğru eğilimin tekrar arttırmaya başladı bu da bize şunu gösteriyor dolara eğilim hızlanıyor yine..."

Selçuk Geçer'den flaş dolar tahmini! 25 TL olacak dedi tarih verdi! Hemen bakıp buna göre hareket edin!

182,5 DOLAR KISA VADELİ BORÇ VAR

Yurtdışına olan kısa vadeli borcun rekor kırdığıma değinen Geçer, "182 buçuk milyar dolar, geçen ay 182.3 milyar dolardı. Üzerine bir 200 milyon dolar daha eklendi 182,5 milyar dolara geldi. Yani bir sene içerisinde özel sektörün ve kamunun ödemesi gereken Kısa vadeli borçtan bahsediyoruz. Bu rakam öyle bir rakam ki arkadaşlar, eğer ki çevrilemezse yani borç borçla döndürülemezse iç piyasadaki dolar talebini daha da arttırır iç piyasada da dolar olmadığı için ister istemez kurum kırılmasını beraberinde getirir." şeklinde konuştu.

Borçlanmanın her geçen gün biraz daha zorlaştırdığının gördüğünü kaydeden Geçer, sene sonunda 3 haneli bir enflasyon görebileceğimizi belirtti. HSBC gibi kuruluşlarda dolar kurunun bu seneyi 19'un üzerinde kapatacağını söylendiğini belirten Geçer, şunları söyledi:

"182,5 milyar dolarlık bir sene içerisinde ödememiz gereken borç var. Bu borcu iki türlü ödeyebiliyoruz ya borcu borçluya çeviriyoruz ya da nakit olarak ödeyeceğiz. Genel itibariyle artık nakit olarak ödemek zorunda kalıyor özellikle firmalar... Özel sektör bu parayı yurt dışından temin edemediği için yurt içine dönmeye başladı. Yurt içinden daha çok dolar talep edecek yurtiçinden aldığı doları yurt dışına taşımaya devam edecek. Paranın daha da kısıtlanmasını dövizin daha da kısıtlanmasını beraberinde getirecek. Alın size kırılma için çok önemli nedenlerden birisi."

Dolar kahini Selçuk Geçer, dolarda 30 TL ve 70 TL için tarih verdi!

DOLAR 10 LİRA OLACAK İDDİALARINA SELÇUK GEÇER'DEN CEVAP

Dolar kırılmazsa ne olur diyen Geçer, "Zaten çok normal koşullar içerisinde yani Türkiye'nin şu andaki Kısa vadeli zaruri ihtiyaçları çerçevesinde 19.57'ye Doğru gideceğiz." 

Selçuk Geçer, "Dolar Eylül sonunda 10 lira olacak" iddialarını da şu cümlelerle yanıtladı:

"10 lira olmayacak kardeşim. 10 lira olması mümkün değil. Bakın şimdi verileri paylaşayım. Enflasyon gelmiş yüzde seksene gerçek enflasyon dayanmış yüzde 300'e. Bankaların Kısa vadeli borcu 55 milyar dolar. Dış ticaret açığı Temmuz ayında yüzde 144,5 artmış ve aylık 10,6 milyar dolara gelmiş. Yıllık olarak bakıldığı zaman son 7 ayda geldiği yer 62 milyar dolar orada da yüzde 143'lük artış görüyoruz" 

En iyi ihtimalle doların 24-25 lira olacağını söyleyen Selçuk Geçer,  "Bana Kimse gelip de dolar 10 lira olacak 5 lira olacak demesin Bu masalları duymaktan sıkıldık." dedi.

Dolar 10 TL değil, 25 TL değil, 40 TL değil... Dolarda net rakam bugün belli olacak! Doları olan acil baksın

İhtiyaç, konut, taşıt kredisinde resmen deprem! Bankalar peş peşe açıkladı! Bu tabloyu gören inanamıyor!

Gençlere müjde! Sosyal konut projelerinde gençlere kontenjan ayrılacak! Bakan Kurum resmen açıkladı! 

Elinde euro olanlar dikkat! Euro kaç TL oldu?

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön