24 / 04 / 2024

Dolar bu hafta ne olacak? Dolar yatırımı yapanlar dikkat!

Dolar bu hafta ne olacak? Dolar yatırımı yapanlar dikkat!

Döviz piyasasında bu hafta içi ani iniş ve yükselişler yaşandı. FED'in faiz kararı ve Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı harekatların hız kesmeden devam etmesi döviz piyasasında dalgalanmalara neden oldu. Peki dolar bu hafta ne oldu? Dolar bu hafta kaç lira oldu?



Zirve sonrasında ise büyük atak yaparak 14,90 seviyelerini geçen dolar kuru yeni haftaya haftaya 14,83 liradan başladı. Hafta içerisinde yaşanan gelişmeler ve FED'in faiz kararını açıklaması ile dolar kurunda dalgalanmalara neden oldu. 

Piyasaların büyük merakla beklediği Amerika Merkez Bankası FED faiz kararını Çarşamba günü saat 21:00'da açıkladı. Kasım 2018’den bu yana ilk kez faiz arttırma kararı alan FED faiz oranını 25 baz puan artırdı. FED faiz kararının  hemen ardından piyasalarda hareketlenmeler başladı.

FED'in faiz kararı ve Rusya Ukrayna arasındaki savaşın hız kesmeden devam etmesiyle gelen olumsuz haberlerin gündemde yer alması, döviz piyasasında ani iniş çıkışlar yaşanmasına neden oldu. Peki dolar bu hafta içi hangi seviyeleri gördü? Gelecek hafta dolar kaç lira olur? Dolar almak isteyen vatandaşların ve yatırımcıların merak ettiği soruların cevabı haberimizde...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön