25 / 04 / 2024

Dolar zirveye koşuyor!

Dolar zirveye koşuyor!

Büyük ve küçük ölçekli yatırımcılar tarafından yakından takip edilen dolar/TL, yeni haftanın ikinci işlem gününe yükselişle başlayarak 9,02 seviyelerinde işlem görüyor.



Milyonlarca yatırımcının merakla takip ettiği dolar dün yukarı yönlü hareket ederek günü bir önceki kapanışın yüzde 0,33 üzerinde 8,9999 seviyesinde kapattı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; dolar/TL, yeni haftanın ikinci işlem gününe de yükselişle başladı ve önceki kapanışın 0,2 üzerinde 9,0220 seviyesinde işlem görüyor.  Aynı dakikalarda avro/TL yüzde 10,43 liradan sterlin/TL de  12,26 liradan satışa sunuluyor.

Dolar zirveye koşuyor!

Dolar endeksi yüzde 0,1 düşüşle 94,3 seviyesinde yer alırken, euro/dolar paritesi bir önceki kapanışın hemen üzerinde 1.1560 seviyesinde işlem görüyor.

Yurt içi verilere göre sanayi üretim endeksi Ağustos ayında aylık bazda yüzde 5,4, yıllık bazda ise yüzde 13,8 ile beklentilerin üzerinde arttı.

Dolar zirveye koşuyor!

Analistler, küresel bazda yükselen enflasyon endişelerinin fiyatlama güçlüğü yarattığını belirterek, bugün Almanya'da ZEW endeksleri ile ABD'de JOLTS açık iş sayılarının takip edileceğini kaydetti.

Dolar/TL güne nasıl başladı?

Dolarda tarihi zirve! Kritik eşiğe çok yakın!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön