19 / 04 / 2024

Dünya şehirciliği Türkiye'de konuşulacak!

Dünya şehirciliği Türkiye'de konuşulacak!

Dünya şehircilik ve kentsel tasarım projeleri alanının en profesyonel yarışması olan Golden City Awards 2016 yılının Ocak ayında Türkiye'de gerçekleştirilecek. Kazanan şehirde sürpriz organizasyonlar yapılacak.



Dünya şehircilik ve kentsel tasarım projeleri alanında en profesyonel yarışması olan Golden City Awards 2016 yılının Ocak ayında Türkiye'de gerçekleştirilecek. Ülkemizde bu güne kadar düzenlenen tüm yarışmalardan tamamen farklı içerik ve etkinliklerle dolu olan yarışmanın ödül töreni gecesinin hemen ardından kazanan şehirde yıl boyu sürecek olan sempozyum, festival, konser, forum, toplantı gibi pek çok alanda farkındalık oluşturacak organizasyonlar yapılacak. 


İngiltere'nin önde gelen uluslararası strateji ve danışmanlık firması olan Eurasia Strategies LTD. Golden City Awards projesine desteğini açıklayarak şehirlerin uluslararası alanda markalaşmasını teşvik eden bu yarışmanın ülkemizin ve şehirlerimizin tanıtımı ve gelişmesi açısından oldukça önemli olduğunu belirterek organizatör firma olan İntermedia LTD. ile iş birlikteliği anlaşması imzaladı. Londra merkezli Eurasia Strategies LTD aynı zamanda dünya da ülkemizin de aralarında olduğu pek çok ülkede Akıllı Şehirler Zirvesi' ııi düzenleyen kurum olarak ta tanınıyor. 


Kentsel dönüşümün gündemde olduğu ülkemizde belediyelerimiz ve iştirakleri şehircilik. ulaşım, sağlık, sosyal sorumluluk, kültür ve sanat, çevre vb. pek çok alanda projeleriyle yarışmaya katılım sağlıyor. Tüm belediyeler Altın Bayrağı ve Altın Kent Unvanını bulunduğu kente kazandırmak için projeleriyle Golden City Awards 'ta kıyasıya yarışacak. 


FESTİVAL GİBİ OLACAK


Pek çok kategoride ödüllerin dağıtılacağı yarışmada, organizasyon komitesince kazanan şehirde yıl boyunca bir çok önemli etkinlikler düzenlenecek, markalaşma yolunda uluslar arası kamu oyunun gündemine getirerek, şehrin tanıtımı etkin olarak bu yarışma ile sağlanacak. İlginin oldukça yüksek olduğu yarışmaya başta belediyeler, inşaat firmaları .kentsel tasarım mimarlık ofisleri, teknoloji firmaları, sağlık kuruluşları, eğilim kurumları, alt yapı ve üst yapı firmaları, avmler, kültür ve sanat kurumları, turizm firmaları kendi alanlarındaki projeleriyle birincilik için yarışacaklar. 


BÜYÜK ÖDÜL ALTIN BAYRAK


Golden City Awards'ta iki ayrı tören organizasyon komitesince büyük hazırlıklarla düzenleniyor. İlk törende kırmızı halı seromonisi ve özel görsel şölenler eşliğinde uluslararası kongre merkezinde seçkin davetlilerin ve devletin ve yerel yönetimlerin en üst düzeyinin temsil edildiği bir gecede ödüller açıklanarak sahiplerine verilecek.


Ankara Başkent





Geri Dön