26 / 04 / 2024

Düşük faizli konut kredisine nasıl başvurulur?

Düşük faizli konut kredisine nasıl başvurulur?

Kredi çekmeyi düşünenler güncel faiz oranlarını merak ediyor. Konut almak isteyen vatandaşlar için kamu bankaları konut kredisi faiz oranlarını 0.64'e çekti. Peki düşük faizli konut kredisinin aylık ödemeleri ne kadar? Başvuru şartları neler? İşte detaylar...



Kredi çekmeyi düşünenler güncel faiz oranlarını merak ediyor. Konut almak isteyen vatandaşlar için kamu bankaları konut kredisi faiz oranlarını 0.64'e çekti. 

Takvim'de yer alan habere göre; Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından normalleşme sürecine geçiş ve sosyal hayatın canlanması için hayata geçirilen dört yeni kredi paketi kapsamındaki konut kredisi detayları araştırılıyor. İşte konu hakkında merak edilenler...

3 kamu bankasının açıkladığı 4 kredi paketinden sonra kredi faiz oranları merakla edilmeye başlandı. Bilindiği üzere normalleşme sürecine geçiş ve sosyal hayatın canlanması için konu kredisi faizleri düşürüldü. Ziraat Bankası, Halkbank ve VakıfBank'tan yapılan ortak açıklamaya göre, kamu bankalarınca normalleşme sürecine geçiş ve sosyal hayatın canlanması için vatandaşların, kredi ihtiyaçlarını uygun koşullarda giderebilmesi amacıyla 4 yeni kredi paketi hayata geçiriliyor. İşte konut kredielrinde sunulan fırsatlar...

Birinci el/sıfır veya ikinci el konut alımlarında, düşük faiz oranı ve 12 aya kadar ödemesiz dönemi olan 15 yıla varan vade ile kredi çekilebilecek.

Bu "tarihi" fırsattan daha geniş kesimlerin faydalanabilmesi için müşteri başına verilebilecek kredi miktarı 3 büyük şehirde (İstanbul,  Ankara  ve İzmir) krediye konu olacak konutlar için 750 bin TL, diğer şehirler için ise en fazla 500 bin TL olarak sınırlandırıldı. Kredi kullanımında yüzde 10'dan başlayan, düşük öz kaynak/peşinat oranı sunuluyor. 

Bu kapsamda birinci el/sıfır konutlar için azami 12 ay ödemesiz dönemli, 15 yıla kadar vade ve aylık yüzde 0,64 faiz oranı ile kredi çekilebiliyor. 

Kamu bankaları, kredi fırsatını ürün veya hizmetlerinde fiyat artışı olarak müşterilere yansıtan firmaların kredi paketi kapsamı dışında bırakılacağını açıkladı. 

Ziraat Bankası, Halkbank ve VakıfBank'tan yapılan ortak açıklamada, küresel çapta toplum sağlığını tehdit eden yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından ekonomik ve ticari koşulları etkilenen hanehalkı ile üreticilere/firmalara destek olmak için kamu bankaları tarafından yeni ürün kredi paketleri hazırlandığı ve 1 Haziran itibarıyla kamuoyu ile paylaşıldığı belirtildi. 

Açıklamada, "Kredi kullandırım sürecinde, açıklanan kredi paketlerinin kapsamına ve amacına uygun olarak faaliyet gösteren firmalarla çalışılacak olup sunulan uygun finansman imkanını, ürün veya hizmetlerinde fiyat artışı olarak müşterilere yansıtan firma olması durumunda ilgili firmalar kredi paketi kapsamı dışına çıkartılacaktır. 27 Mayıs 2020 tarihinden itibaren fiyat artışı yapmış olan firmaların da ürün ve hizmet fiyatlarını artış öncesi seviyeye çekmeleri koşuluyla kampanyalara katılması ve bankalarımızla çalışmaları mümkün olabilecektir" denildi. 

Sıfır konutlar için:

Düşük faizli konut kredisine nasıl başvurulur?

İkinci el konutlar için:

Düşük faizli konut kredisine nasıl başvurulur?

KONUT KREDİSİ BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Konut kredisi başvuruları, Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası şubeleri aracılığıyla yapılabiliyor.

Avantajlı faiz oranları ile kullanılabilecek konut kredileri ister aylık eşit taksitlerle, ister 12 aya kadar ödemesiz dönem imkanı ile 15 yıla ulaşan vadede, yüzde 10'dan başlayan, düşük peşinat oranı ile yararlanılabilecek. 

0.64 faizli konut kredisinin aylık taksitleri ne kadar?

Düşük faizli konut kredisi nasıl hesaplanır?


Geri Dön