26 / 04 / 2024

Ece Erken, mimar Jale Barahya'ya hakaret ettiği için yargıda!

Ece Erken, mimar Jale Barahya'ya hakaret ettiği için yargıda!

Ece Erken, evini dekore eden mimar Jale Barahya hakkında ‘Ben dolandırıldım, siz dolandırılmayın’ diye bir paylaşım yaptı. Mimarın şikayeti sonrasında Erken hakkında 2.5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı



 

Ünlü sunucu Ece Erken, evini dekore eden mimar komşusu Jale Barahya hakkında sosyal medya hesabından 'Ben dolandırıldım, siz dolandırılmayın' diye paylaşım yaptı. Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre, mimarın şikayeti sonrası Ece Erken hakkında dava açıldı. İddialara göre, mimar Barahya ile Erken, Ortaköy'de komşuydu. Sunucu Erken, Barahya'nın evini çok beğenince kendi evinin dekorasyonu için Barahya'ya ait Arta İç Mimarlık şirketiyle anlaştı. Ancak Erken, dekorasyon ücretini de ödemedi. Mimar Barahya da, ona alacak davası açtı. Mahkeme 25 Nisan 2017 tarihli kararında Barahya'yı haklı buldu ve Erken'in 145 bin 464 TL ödemesine karar verdi.

MİMAR TEDBİR İSTEDİ

Erken kararın ardından dolandırıldığını söyleyerek 'Haram, zıkkım olsun alınan fazla paralar' diyerek yeni bir paylaşım yaptı. Barahya, Erken'in aleyhine yaptığı açıklamalar nedeniyle 15 bin TL'lik tazminat davası açtı. Ece Erken'in açıklamalarına devam etmesi üzerine de korunmak için tedbir kararı verilmesini istedi. Mahkeme, Erken'in 30 gün süreyle Barahya'ya şiddet tehdidi, hakaret, aşağılamayı içeren söz ve davranışlarda bulunmamasına karar verdi. Barahya, hakaret ve iftira sebebiyle de Erken hakkında suç duyurusunda bulundu. Soruşturma, geçtiğimiz gün tamamlandı. Barahya, Erken'le uzlaşmak istemeyince Erkeb hakkında hakaret suçundan 2.5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. 


Geri Dön