29 / 03 / 2024

Emekliye 750 lira zam geliyor!

Emekliye 750 lira zam geliyor!

Milyonlarca emeklinin her sene maaşlarına iki kez zam yapılıyor. Zamlar her sene enflasyon oranlarına göre belirlenirken emekliler bu sene maaşlarına ne kadar zam yapılacağını merak ediyor...



Her sene enflasyon oranlarına göre şekillenen zam oranlarının 2022 yılında nasıl olacağı merak ediliyor. Ocak ayında emekliler için yüzde 9,17 veya 10,01 artış yapılacağı tahmin ediliyor. Bu oran henüz kesin değil iken  Kasım ve Aralık ayı enflasyon verilerinin belli olması ile Ocak ayı maaş zammı kesinleşecek. SSK ve Bağ-Kur emeklileri bu zamdan yararlandığında maaşları 750 liraya kadar yükselecek.

Ekonomistlerin hesaplarına göre; Enflasyon tahminlerine göre emekli maaşları yüzde 9,17 veya yüzde 10,01 artacak. Kesin oran için Kasım ve Aralık verilerinin yayınlanması gerekiyor. Maaş oranı da 6 aylık enflasyon dilimi göründüğünde belirlenecek.

Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre; Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre, Temmuz-Ekim enflasyon oranı yüzde 6.72 olarak kayıtlara geçti. Kesin oranın belirlenmesi için geriye sadece  Kasım ve Aralık verileri kaldı.

Emekliye 750 lira zam geliyor!

503 TL ZAM KESİN

Şu zamana kadar gerçekleşen enflasyon oranlarına göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin gelirinde 503 liraya varan artış yaşanacak.

En yüksek Aylık 7 bin 492 liradan 7 bin 995 liraya çıkacak. Merkez Bankası'nın yüzde 18,4'lük 2021 enflasyon tahminine göre ikinci 6 aylık TÜFE, yani SSK ve Bağ-Kur üyelerinin artış oranı yüzde 9,17'ye ulaşacak. En yüksek maaş 687 lira artışla 8 bin 179 liraya ulaşacak.

Piyasa Katılımcıları Anketi'ndeki yüzde 19,31 enflasyon tahminine göre artış oranı yüzde 10,01 olacak. En yüksek maaş 750 lira artışla 8 bin 242 liraya ulaşacak.

2022 emekli ve memur maaşı ne kadar olacak? İşte detaylar!

Emekli ve memurlar dikkat! Ocak zammı netleşiyor!

.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön