19 / 04 / 2024

Emin Halebak kimdir?

Emin Halebak kimdir?

Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak kimdir? Emin Halebak, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Emin Halebak, ne zamandan beri belediye başkanı olarak hizmet veriyor? İşte Emin Halebak...



Emin Halebak kimdir?

Emin Halebak, 1957 yılında Lüleburgaz’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimimi Lüleburgaz’da tamamladı. Trakya Üniversitesi Makine Mühendisliği Fakültesi’ni bitirdi. Meslek hayatına, Bersey şirketinde proje mühendisi olarak başladı ve daha sonra şantiye mühendisliği, şantiye şefliği, süpervizörlük yaptı.


- Aliağa Termik Santralı montajı

- Yozgat – Çandır Yağ Fabrikası montaj ve kapasite artırımı 

- Karacabey Yağ Fabrikası tevzi ve kapasite artırımı

- Bafay Yağ Fabrikası’nın kurulması

- Ürdün – Amman’da bitkisel yemeklik yağlar fabrikasının kurulması ve bunun gibi bir çok tesisin makine tesisat ve yardımcı işletmelerinin kurularak devreye alınması projelerinde görev aldı.


1993 yılında yıllarca atıl duran Türkiye’mizin en büyük çiçek kırma kapasitesine sahip Doysan Yağ Sanayii’ni tekrar üretime geçirdi.


Trakya Birlik Çorlu, Şerefli Entegre Tesisleri müdürlüğü görevinde bulundu.


Doysan yönetimi tarafından 1995 yılında tekrar göreve çağrıldı. Belediye Başkanlığı görevine başladığı 1999 yılına kadar Doysan’ı teknik ve idari yönden başarıyla yönetti.


18 Nisan 1999 seçimlerinde ilk kez Lüleburgaz Belediye Başkanı seçildi.


Lüleburgaz halkının verdiği güç ve destekle, köklü değişimler gerçekleştirerek daha yaşanabilir bir Lüleburgaz için çalışmalarını  “stratejik plan” na  dayalı olarak sürdürdü. Kentli olma bilinci yaratılarak, tüm kent halkının dahil olduğu projeler hayata geçirilerek hedeflere dürüstlük, çalışkanlık ve kararlılık ilkelerinden asla vazgeçmeksizin, Lüleburgaz’ı bir Avrupa kenti ve bölgenin cazibe merkezi haline getirecek önemli ulusal ve uluslararası projeleri hayata geçirdi.


Lüleburgaz’ın sadece yaşanılan yer değil, yaşamaktan mutlu olunacak bir kent haline getirmek azim ve kararıyla, 2009 yılı yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Belediye Başkan Adayı olarak Lüleburgaz halkının oylarıyla Lüleburgaz’da 3. dönem seçilen ilk belediye başkanı oldu. 2014 yılında gerçekleştirilen yerel seçimlerde ise Lüleburgaz ‘ın 4. Dönem Belediye Başkanı seçildi.Evli ve bir kız çocuğu sahibi.


Lüleburgaz Kongre Meydanı yıkılacak!




Geri Dön