20 / 04 / 2024

Emlak vergisi ödemeleri 2020 sorgulama!

Emlak vergisi ödemeleri 2020 sorgulama!

Emlak vergisi mükellefleri için vergi ödemeleri başladı. Her yıl iki eşit taksit şeklinde yapılan ödemeler ilçe belediyelerine veriliyor. Peki, Emlak vergisi 2020 sorgulama nereden yapılır? İşte tüm merak edilenler...



Gayrimenkul sahipleri emlak vergisi ödemeleri hakkında detaylı bilgileri merak ediliyor. 2020 yılı için vergi ödemelerinin ne zaman olacağı vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Peki, Emlak vergisi ödemeleri ne zaman, başladı mı? Her yıl iki eşit taksit halinde yapılan ödemeleri mayıs ayı itibari ile başladı. Emlak vergisi 2020 sorgulama nereden yapılır? Gazi, şehit, dul ve yetimlerin brüt 200 metrekareyi aşmamak şartıyla emlak vergisi ödemelerin alınmııyor. İşte konuyla ilgili merak edilen her şey...

EMLAK VERGİSİ ÖDEME NASIL YAPILIR?

Vergi ödemeleri 1 Mart ve 31 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek. Ödeme ile ilgili olarak belediyelerden alınan beyannamenin doldurulması gerekiyor. Bunun yanında beyanname için başvurulurken tapu, nüfus cüzdanı ve eğer söz konusu bina ise kullanma izninin fotokopilerinin hazır olması şartı aranıyor.

Beyanname için meskenin olduğu adres ile mükellefin ikamet adresi ve vergi numarası bildirilmesi gerekiyor. Ödemeler, taşınmazın bağlı olduğu belediyelere ya da havale ile belediyelerin banka hesaplarına yatırılabiliyor.

EMLAK VERGİSİ 2020 SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Emlak vergisi borcu olarak olmadığını sorgulamak ve teyit etmek isteyen vatandaşlar bu işlemleri belediyelerden veya internet üzerinden e-Devlet vasıtası aracılığı ile Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından sunulan İnternet Vergi Dairesi hizmeti işlemlerinden öğrenilebiliyor.

EMLAK VERGİSİ ÖDEMEKTEN MUAF OLANLAR

Gelire sahip olmadığını beyan eden kişiler, sadece sosyal güvenlik kurumlarından aylık alanlar, gaziler, engelliler, şehit dul ve yetimlerin brüt 200 metrekareyi geçmemesi şartıyla sahip oldukları evler için herhangi bir emlak vergisi ödemesi yapmayacak.

Emlak vergisi ödemelerinde son tarih 1 Haziran!

2020 emlak vergileri ne zaman ödenecek?

Emlak vergisi ödemelerinde 'online' dönem!


Geri Dön