26 / 04 / 2024

Emlak vergisi yapılandırma zamanı!

Emlak vergisi yapılandırma zamanı!

Emlak vergisi borcu olup olmadığını sorgulamak isteyen vatandaşlar, emlak vergisi nasıl ve nereden sorgulanır sorularının cevaplarını merak ediyor. Peki emlak vergisi yapılandırma zamanı ne zaman? İşte tüm merak edilenler...



1986 yılından bu yana belediyeler tarafından toplanan emlak vergisi, mülk sahipleri tarafından her yıl düzenli olarak ödeniyor. 2. taksit ödeme dönemi Kasım ayı sonuna kadar devam edecek. 

Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Kanuna göre,, vergi borçları artık yapılandırılabilecek. Yapılandırmadan yararlanmak  isteyenlerin, kanunun çıktığı tarihten itibaren yıl sonuna kadar başvuruda bulunmaları gerekiyor.

Emlak vergisi yapılandırma zamanı 2020

Emlak vergisi yapılandırma zamanı ne zaman? Emlak vergisi borcu ne zaman yapılandırılacak? soruları da cevap buldu.

Yapılandırmadan yararlanmak  isteyenlerin, kanunun çıktığı tarihten itibaren yıl sonuna kadar başvuruda bulunmaları gerekiyor. İki ayda bir ödenebilecek taksitler 18 taksitte tamamlanabilecek.  İlk taksit tarihine kadar peşin ödemenin yapılması durumunda, işleyen faizler silinecek.

Yapılandırılan borcun ilk 2 taksitinin süresinde ve tam ödenmesi şart. Eğer bir takvim yılında 2 taksit zamanında ödenmezse, borçluya bir şans daha verilecek.

Yapılandırma yapılan borcun taksitinin bir kısmı ödenmezse, ödenen tutar yapılandırma kapsamında kalacak. Kalan borç ise ilgili mevzuata göre takip ve alınabilecek. Ödemeler banka kartı ve kredi kartı ile de gerçekleşebilecek.

Emlak vergisi yapılandırma zamanı değişir mi?

Tercih edilenden daha kısa süre içerisinde ödeme tamamlanabilecek. Bu durumda ödenecek tutar ilgili katsayıya göre düzeltilecek

Tercih edilenden daha kısa süre içerisinde ödeme tamamlanabilecek. Bu durumda ödenecek tutar ilgili katsayıya göre düzeltilecek.
Tercih edilenden daha kısa süre içerisinde ödeme tamamlanabilecek. Bu durumda ödenecek tutar ilgili katsayıya göre düzeltilecek.

Emlak vergisi borçluları dikkat! Son gün 31 Aralık!

Bu fırsat kaçmaz! 5 soruda yapılandırma!


Geri Dön