20 / 04 / 2024

Emlakçı komisyonu yüzde kaç 2018?

Emlakçı komisyonu yüzde kaç 2018?

Emlakçılar, taşınmaz mal alım satım ve kiralama gibi işlemlerde komisyon almaya hak kazanıyor. Peki, emlakçı komisyonu yüzde kaç 2018?



Emlakçılar, gayrimenkul alım satım ve kiralama gibi işlemlerin pazarlama faaliyetinde bulunmak ve aracılık yapmak, alım satım ve kiralamaya konu taşınmazla ilgili inceleme, araştırma, raporlama ve danışmanlık yapmak, iş sahibinin talebi halinde taşınmazın rayiç satış veya kira bedelini tespit etmek, aracılık işlemlerine ilişkin diğer hizmetleri yürütmek gibi işler yapıyor.

 

Yürürlüğe girmesi beklenen Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik Taslağı kapsamında emlakçıların bu işlem karşılığı aldığı komisyon bedellerine sınırlama getirildi. Taslak gereğince emlakçı komisyonu 2018'de yüzde kaç oldu?

 

Emlakçı komisyonu yüzde kaç 2018?

 

Yöneymelik taslağına göre alım satım işlemlerinde hizmet bedeli oranı, alım satıma aracılık sözleşmesinde yer alan satış bedelinin yüzde üçünden fazla olarak tahsil alınamıyor.

 

Kiralama işlemlerinde hizmet bedeli, kiralamaya aracılık sözleşmesinde yer alan kira bedelinin bir aylık tutarından fazla tahsil edilemiyor.

 

İşletme, alım satıma aracılık sözleşmesi veya kiralamaya aracılık sözleşmesinin kurulmasıyla hizmet bedeline hak kazanıyor.  


Yeni emlak yasası ile vatandaşları neler bekliyor? 



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön